pondělí 8. července 2019

tsipras mitsotakis

Škoda ho

Tsipras to dnes v řeckých parlamentních volbách projel na celé čáře. Dědic údajně pravicového klanu Kyriakos Mitsotakis z Nea Demokratia bude premiérem. Deset milionů Řeků poslali Tsiprase do opozice. Řadu let doufali, že začne plnit svůj volební program a stane se státníkem a pošle Trojku, Merkelovou, Macrona, euro a celou EU tam kam patří. Ve verbální jemnosti do sběrných surovin smradlavého odpadu. Nestalo se tak, a tak tam poslali Řekové Tsiprase samotného. Byli svědky jeho propadu do nevýznamnosti v důsledku jeho zrady a zbabělosti. Volili alternativu? Ne, volili mediální podvod, kterým je Nea Demokratia. Program Tsiprase a Mitsotakise - pro rychlé chápání  TV zpráv je to totéž - věřitelé, EU memorandům vyjít vstříc, antirasismus, otevřené hranice, kapitálová kontrola EU moudrých.
     Řekové se opět spletli, alternativou by byly Chrysy Augy, ale ty se asi nedostanou vůbec do parlamentu. Mitsotakis je bojovníkem - zarputile vedl boj proti pojmenování Severní Makedonie, dál už bojuje jen za servilní enosis s Angelou Merkelovou. S řeckou náturou neladí ani opticky, možná zoufalství dovedlo Řeky k tomu, že mu dali hlas. Partaj Nea Demokratia povládne v 300 členném parlamentu sama, dostala 157-167 mandátů, Tsipras 77-82 poslanců. Socani 19-22 mandátů, KKE tj. komouši 16-19 mandátů, Chrysy Augy 0-13 poslanců.
     Mitsotakisův otec, kdysi též ministerským předsedou, sestra Dora Bakojani vede liberální křídlo v Nea Demokratia, liberální tomu ona tak říká, synovec se stal starostou Atén. Podle EU médií zvítězila středopravá strana, z této strany je např. EU komisař Avramopoulos, který nedělá nic jiného než bombarduje a pomlouvá EU země, které netouží po jeho imigrantech. Nejlevicovější monstrum v Junckerově komisi, v pojmové prostituci EU podvodu ho vydávají za pravicového. Mitsotakis překoná Tsiprase, o tom žádné pochyby, na rozdíl od Tsiprase nosí kravatu a je šik pokrokovější, střídá módnější saka. Prostě Řekově se spletli (už podesáté..).    

Žádné komentáře: