pondělí 29. července 2019

ofcom bbc rt

Přísně výběrové pojetí demokracie

Strážci demokracie ve světě, aspoň jsou o tom vehementně přesvědčeni. BBC oplodňuje planetu demokratickým zpravodajstvím, a ještě tím, jak dobře se létá s Katar Airways od jedné mešity k druhé, zpravodajci BBC jsou tak ušlechtilí, že otevřou imigrantovi i vlastní postel (pokud vypadá dobře, ty méně dobře vypadající masy darují jiným). Lež a faleš v dobře uchopitelné pedagogicky artikulované angličtině. Nikdo je nikdy za jejich hypocrisy zpravodajství nepokutoval, o to nelítostnějším způsobem jde demokratická pevnost britských médií regulátor Ofcom, a jak jinak,... na Putina.
      Ofcom udělil gigantickou pokutu 200000 liber televiznímu kanálu RT (Russia Today). Pokud prochází televizní divák západoevropskými televizními stanicemi, nakonec zvolí RT, ať už ve francouzské, španělské nebo anglické verzi, v latinské Americe má španělská verze obzvlášť velkou sledovanost.
      Důvody jsou dva: na prvním místě zpravodajství RT není nudné a dál je evidentně blíž realitě a dává o to větší pocit objektivity. Např. v anglické verzi RT, politické pořady moderované bývalým skotským ministerským předsedou Salmondem jsou excelentní a nuda ani minimální. Francouzské RT nabralo kreativní mediální hvězdy a až na pár detailů, předčí hlavní politicko-zpravodajský kanál BFM.
     Televizní kanál RT podstatně rozšířil informační spektrum, dalo by se soudit, že v demokratickém systému, navíc když recipročně mediální prostor Ruska je přímo atakován zahraničními TV kanály, se vysílání RT bude chápat jako obohacení mediálního éteru. Nic takového, francouzský politický mainstream, stejně jako britský, RT dovádí přímo k zuřivosti. Těžko pochopitelné, když se vydávají za velké demokraty.
      Pokuta Ofcomu televiznímu kanálu je podstatně vyšší než pokuty udělované jiným kanálům za nebezpečné prohřešky, jako se rozdmýchávání mezinárodní nenávisti a výzvy k násilí. Za co pokutují RT, vysvětlila hlavní redaktorka RT Margarita Simonyan:
1. V tématu věnovaném konkurzu dětské kresby na počest divize SS Galizien, který organizoval lvovský odbor pro vzdělávání, televize RT neprezentovala alternativní názor ukrajinské vlády!
2. RT odvysílala, ale nezpochybnila, vyjádření ruského ministerstva obrany o Sýrii.
3. Ve zpravodajství redaktor RT přerušil bývalého velvyslance USA v Sýrii. 

      Ruské ministerstvo zahraničí vydalo prohlášení, a pravděpodobně každý normálně myslící demokrat na planetě s tím bude souhlasit, že jde o politickou diskriminaci televizního kanálu Russia Today. Zuřivost západního mainstreamu je zcela pochopitelná ve světle faktu, že RT má na youtube 9 miliard vizualizací.    

Žádné komentáře: