sobota 6. července 2019

lagarde leyen

Slepice hyeny skrývají pod peřím

Pozoruhodná dvojka potáhne Evropskou unii, ale nic jiného si nezasloužíme, hlasovali jsme pro toto monstrum. Anorektické tváře těchto ženštin tají podstatu šelem, ne ušlechtilých, jako jsou lvice nebo kočky z Beaudelairových básní, ale původem jsou z hyeního hnízda. Bohužel obě.
     Agentura Reuters má nějaký archív, v tomto případě netřeba jít daleko do minulosti. V 2011 vypukla řecká dluhová krize, někteří západoevropští politici navrhovali opatření, pro která slova brutální a násilná jsou slabými termíny, proti řecké vládě a hlavně proti řeckému lidu. Západoevropští přefutrovaní nenávidí potomky velkých kultur, nejdřív kopali do Řeků, dnes do Italů. Lagarde platila za železnou pěst proti řeckým dětem, které měly nést následky čeho? Nordičtí politici ji sekundovali, raději dnes do Řecka nejezdí. Rachitická Lagarde bude extra tvrdá. V interview v Guardianu se tehdy vyjádřila: „Pro Řeky nastal čas, aby platili, a že řecké děti trpí (a umírají)? To je vina rodičů, neplatili dluhy“. Po receptech podobných ekonomů řecký národní produkt permanentně klesá. Po pravdě je třeba konstatovat, že před dvěma roky Lagarde naznala, že austerity není dobrým receptem. 
      A Ursula von der Leyen? Zúčastnila se brutálních nájezdů ve své tehdejší funkci spolkové ministryně práce. V tehdejším interview radiu ARD, jak připomíná Reuters, tvrdila, že Řecko musí jako protihodnotu fiktivním půjčkám, které dnes Řecko od EU dostává, ale které automaticky proudí do německých a francouzských bank, jako refundace bývalých dluhů o jejichž validitě lze pochybovat, nabídnout zlato a státní podniky. Její postoje byly tak tvrdé, že i kancléřka a ministr financí cítili povinnost vstoupit do arény a distancovat se od ní. Duch lomcující šéfkou Evropské komise – zlato, a pak přijde solidarita. Řečtí poslanci v Evropském parlamentu pro ni budou hlasovat?  

Žádné komentáře: