čtvrtek 30. května 2019

moscovici italie

Dopis do protektorátu

48 hodin máte na to, abyste se ospravedlnili. Podepsáni EU komisař Moscovici, který  ekonomii moc nerozumí (dokázal to už ve Francii) a Lotyš Dombrovskis. Italský ministr ekonomie profesor Tria má zdůvodnit, proč v 2018 nekleslo italské zadlužení, jak si přejí v Bruselu, jde o komedii, komisaři žádné zdůvodnění stejně nepřijmou a  navrhnou 3.5 miliardovou pokutu. Arogantní a odporná forma dopisu bruselských politruků:
     „Píšeme, abychom vás informovali o opatřeních dotýkajících se fiskálního dozoru Evropské komise nad Itálii. Údaje z 2018 potvrdily, že Itálie neučinila dostatečný pokrok  směrem k dluhovým kritériím. Připravujeme tedy zprávu podle čl. 126(3), podle něhož atd..... Očekáváme vaši odpověď do 31.5.2019.“
       Evropskounijní ekonomický růst se blíží k nule, italská ekonomická expanze je blokována restriktivní politikou EU, jak v takové situaci snižovat zadlužení? Bývalý ministerský předseda Monti se servilně řídil pokyny EU a celkové zadlužení akcelerovalo vyšším tempem než v 2018.  Junckerova komise má poslední zadání, srazit Salviniho, dokázat, že lidový mandát, který dostal, stejně nic neznamená. V posledních volbách se Moscoviciho politická partaj (socialisté) úplně propadla a v Lotyšsku Dombrovskisova partaj dostala 100000 hlasů, silný mandát, aby velkopansky diktovali Itálii.
       Gesce veřejného dluhu je obvykle v kompetenci centrální banky, která má v rukou monetární nástroje (tvoří peníze) a kupuje státní obligace. Komisaři EU vyhrožují Itálii miliardovou pokutou místo toho, aby potencovali ekonomický růst. Německo již 6 let překračuje evropskou normu pro obchodní převis (6%), žádný dopis jim komisaři neposlali a pokutou jim nikdo nevyhrožuje.

Žádné komentáře: