středa 29. května 2019

finkielkraut papez

Podepsal ortel smrti

Jeden z největších francouzských filozofů současnosti Alain Finkielkraut v hovoru v německém týdeníku Junge Freiheeit: „Papež František bez mrknutí oka podepsal ortel smrti nad Evropou“. Filozof varuje před antisemitismem vyvolaným masovou imigrací. Filozof, který vyniká v mistrovském ovládání jazyka, zacílil svou zničující kritiku na papeže a na vedení oficiálních židovských asociací, které podporují masovou imigraci. Tvrdě odsoudil nový evropský antisemitismus: „Tento antisemitismus je novým fenoménem, který je úzce spřažen s masovou imigrací – i když přirozeně  ne všichni imigranti pocházející z Magrebu, Turecka, Sýrie nebo černé Afriky jsou antisemity. Spočívá to již ve změněné struktuře obyvatelstva, antisemitismus v banlieus (na periferiích měst) se stal kulturní normou“. 
     Finkielkraut kritizuje oficiální židovské organizace, které věcnou kritiku (imigrace) – zcela v intencích politického mainstreamu – vydávají za antisemitskou a rasistickou. „Stanoviska těchto organizací se zdají velkorysá, ale ve skutečnosti jsou hloupá a sebevražedná. Takové počínání ve skutečnosti vyvolá nepřátelství k židům.“
     Obzvlášť silně filozof kritizoval oficiální židovské organizace v Německu, církve a papeže Františka. „Takové počínání netoleruji, naivita s jakou se oslavuje masová imigrace a islamizace Evropy. Papež horuje pro masovou imigraci, pro realizaci OSN imigračního paktu. Nezajímá ho, zda-li křesťané budou v Evropě většinoví. Tento papež bez mrknutí oka podepsal ortel smrti nad Evropou, tak jakou ji známe“. 
    Alain Finkielkraut je členem francouzské akademie, učí filozofii na elitní vysoké škole v Paříži (École polytechnique), brilantní mistr slova a idejí, jeho nonkonformní náhledy mají velký společenský dopad. 

Žádné komentáře: