neděle 17. března 2019

paul kagame

Kriticky v Egyptě a též Paul Kagame

Česká republika se dobrovolně proměnila v koloniální přívažek Spolkové republiky podřadné kategorie, kolonie důstojnějších kategorií se občas vzbouřily a kolonizátory vyhnaly, v Čechách kromě servilnosti k německé kamufláži zvané Evropská unie, nic jiného patrno. Z Německa se vozí už i zelí, ořezávátka na tužky, lepší lídl-čokolády do dvaceti korun jsou z Německa. České čokolády s vysokým obsahem palmového oleje vyvolávají zvracení a podráždění v tenkém střevě. No nic, na telefonní kritiku slečna v nestlé informačním centru zaskuhrá, že to dětem nevadí a jak jim to šmakuje. Nelze se divit, že v takto chápané ekonomii je Česká republika největším zlatým dolem v Evropě pro západní koncerny a zlatokopy všech odrůd.  
     Egyptský velkopodnikatel Samih Sawiris se detailně podíval na celou německou a evropskounijní rozvojovou pomoc. Pomoc je vždycky spojena s očekáváním, že se bude kupovat zboží z dárcovské země. Německé zájmy, řekl podnikatel ve Welt am Sontag, dalece převažují zájem někomu pomáhat. Investice do vzdělávání, zdravotního systému a sociální bezpečnosti, které by mohly mít vliv na vysokou porodnost, se nekonají. To pozorujeme i v České republice, zde by na druhé straně pomohly zvednout porodnost. V Egyptě musí Egypťan zplodit osm dětí, aby měl jistotu, že mu ve stáří pomohou.
      Sawiris vehementně kritizuje Evropskou unii, která uzavírá své trhy třetím zemích, žádná ekonomická otevřenost Evropské unie. Egyptský export do Evropy musí čelit nesmírnému množství směrnic a cel, evropští zemědělci jsou vysoce subvencovaní. Není to žádná tržní spravedlnost ani liberalismus, kterým se unijní politruci tak rádi zaštiťují. 
    Fred Mueller píše v komentáři v ET: Evropská unie financuje v rozvojových zemích infrastrukturální projekty, které místní obyvatelstvo vůbec nepotřebuje, většina populace si přístup k nim nemůže dovolit, profitují jiní. Evropa uzavře své trhy, ale po ostatních žádá, aby je otevřeli. EU je prolhaná skrz naskrz. Od organizace, která své poddané chápe jako manipulovatelné loutky, a která je ovládána kriminální ekonomií a finančními impérii, nelze nic dobrého očekávat.
     Nejschopnější africký vůdce, rwandský prezident Paul Kagame, se vyjadřuje k Evropské unii ještě tvrdším způsobem. Prezident, jak se lze dočíst v rwandském The New Times, se domnívá, že Evropská unie investovala v Africe miliardy zcela vadným způsobem a imigranty si pozvala. Evropský model neefektivní demokracie a současné africké elity jsou velmi problematické. Prezident asi z taktu nehovoří o evropskounijních elitách, které budou ještě mizernější než africké. Evropa soudí,  že reprezentuje to nejlepší v současném světě, všichni ostatní se tam musí učit a požadovat pomoc.
     Tímto způsobem vládla Evropa staletí v Africe. Prezident soudí o evropských investicích totéž, co egyptský podnikatel, Evropa investuje v Africe vadným způsobem, jsou to vložené peníze, které se nějakým způsobem musí vrátit do Evropy. Nezanechají na africkém kontinentě stopy. Část jich zmizí v kapsách africké elity. Pouze investice do infrastruktury a vzdělávacích institucí zabrzdí demografickou explozi. Prezidentovou vizí je stabilní, prosperující země, kde občan žije v nekontaminovaném životním prostředí. Prezidentem je od roku 2000, Obama kritizoval jeho znovuzvolení, na připomínku v tomto smyslu, Paul Kagame odpovídá. Věc není dobrá nebo špatná jen proto, že ji tak vidí Obama. Merkelová byla „zvolena“ čtyřikrát, nikdo se nad tím nepozastavuje. Neinicioval jsem změnu rwandské ústavy, ale přijal jsem ji a kandidoval znovu.
      Pokrytectví Evropanů nezná mezí. Kážou něco, co sami nepraktikují. Z jakého důvodu se dnes Evropa nachází v tak hluboké krizi? Kvůli demokracii?  Pokud demokracie způsobila krizi, pak není hodná praktikování. Evropa má obrovský imigrační problém, protože nedokázala v 2015 události anticipovat. Evropa neustále vnucuje své modely a představy ostatním. Lamentují, že Afrika je plná diktátorů, vlastně tím říkají, zde v Evropě jsme svobodní, žijeme v ráji, přijď k nám. Evropská unie si pozvala imigranty a pokračuje v tom. 

Žádné komentáře: