pátek 8. března 2019

orban weber

Vyloučit Maďary

Evropští lidovci vyloučí Orbánovu Fidesz z frakce EDP v Evropském parlamentu. Rozhodl tak s Merkelovou v zádech šéf bavorské CSU Weber, ostatní členové frakce lidovců se přidají. Orbán se může zachránit, Weber mu dal 3 podmínky: okamžitě zastavit předvolební kampaň proti členům bruselské komise; musí se omluvit Junckerovi a Timmermansovi; musí vrátit zpátky do Budapešti Sorosovu Středoevropskou univerzitu. Podle Webera pokud Orbán naplní tyto tři podmínky, dokáže, že je demokrat a Fidesz může zůstat ve frakci lidovců v EP. Juncker se vyjádřil, že vyloučení Maďarů z frakce podpoří. Podle Junckera Komise nepodporuje ilegální imigraci, jak se vyjadřuje Orbán a tady prý jde o fundamentální principy EU a žádný kompromis není možný, ještě dodal, že pokud Fidesz vyloučí z frakce, nejspíš to oslabí jejich volební preference. 
     Proč vůbec setrvávat ve frakci s prosoros užitečnými poloidioty, kteří s křesťanstvím už zdaleka nemají nic společného? Viktor Orbán se v interview ve Weltu  vyjádřil k „demokratickým“ Weberovým podmínkám. Fidesz pozval do frakce lidovců Helmuth Kohl, Maďaři to chápali jako velké vyznamenání, situace v EU se časem výrazně změnila, lidovci se proměnili v užitečné idioty levicové politiky. Levičáci udělají vše, aby se udrželi u moci. Příští na řadě bude Rakousko nebo Itálie. Technika levicové politické manipulace je už taková. Kampaň Fideszu proti Sorosovi a Junckerovi nemá nic  osobního, kritizuje se politika, kterou prosazují. Osobně Orbán proti Junckerovi  nic nemá, kritizuje jeho sblížení se socialistickou hospodářskou politikou a proimigrační bezbřehou politiku. Soros ztělesňuje v Maďarsku nejodpornější tvář globalismu. Na jedné straně stojí volení političtí zástupci maďarského lidu, na druhé straně nikým nevolený Soros a jím financované nevládní organizace, které chtějí diktovat své imigrační představy.
     Maďarská židovská obec stojí za svojí vládou, Maďarsko zastává výrazně proizraelské postoje v zahraniční politice a považuje bezpečnost státu Izrael za klíč k evropské stabilitě a bezpečnosti. Nic takového se nedá říct o západní Evropě, kde kvete antisemitismus importovaný masovou imigrací. Ve střední Evropě prokazatelně míra antisemitismu výrazně klesla. Maďarsko vždy podporovalo Kohlovu vizi -  suverenitě jednotlivých zemí nemůže být nic nadřazeno. Německý stát se vždy držel tohoto pravidla, až do okamžiku migrační krize. Politická schemata se rozpadla jedině z důvodu masové imigrace. Maďarsko trvá na právu národů na sebeobranu. Němci mají jinou filozofii.
      Orbán zdůraznil, že v evropských volbách půjde též o to, udělat konec socialistické Evropě, vysokému zadlužování a rozdělování peněz. Každá země v otázkách imigrace se musí řídit pouze svými zájmy. Ministři vnitra Schengenu musí mít silný mandát na řešení imigračního problému a rozhodovat ve smyslu svého úřadu a poslání o problémech Schengenu, nikoliv jako politici, ale jako odborníci. 


1 komentář:

ada řekl(a)...

Tak si myslím, že je všechny má pan Orbán na háku !! A dělá dobře.