čtvrtek 21. února 2019

timmermans orban herculano

Ischiasem (alkoholem) postižení

Navíc ještě silnou xenofobií a rasismem trpící komisaři Evropské unie.   Nenávidí Italy, Srby, Poláky a asi nejvíc Maďary. Timmermans, místopředseda Evropské komise, v Budapešti na mítinku socialistické strany prohlásil, že maďarští voliči jsou lidem slabých, trpící fobií před jinými. Samo o sobě je počínání Timmermanse poněkud nezvyklé, místopředseda EU pomlouvá vedení státu na předvolebním shromáždění maďarských socanů. Timmermans vysvětloval, že Orbánovi voliči jsou svedení a chybující lidé, jimž se vsugerovalo, že všude číhá nebezpečí.
     Strana Fidesz má hlavním bodem programu a navíc to plní, suverenitu své země a je bariérou proti nepřátelské kultuře muslimů, podle holandského socana to oslabuje Maďarsko. Timmermans nikdy neopomine při jakékoliv příležitosti pomlouvat maďarskou vládu. Překvapující je i Timmermansova drzost, Maďaři v padesátém šestém šli proti sovětským tankům, povstali v 1989, vybojovali si dvojstátí habsburské monarchie atd. a přefutrovaný holandský socan, jehož národ poslední staletí žádné hrdinství nevykazuje, se odvažuje jim dávat lekce o slabosti.
     Portugalský historik Herculano píše,  šestnácté století bylo naše, objevili jsme polovinu světa, vrhali jsme se do nejnebezpečnějších dobrodružství, až už bylo všechno objeveno, už jsme jim nemohli stačit, totiž holandským kšeftmanům a lichvářům, šli nám v zádech a vytlačili nás.
     Timmermansova „socialistická“ rétorika je totožná se Sorosem a jeho kluby otevřené společnosti, Timmermansovi ideově blízká neziskovka  Population Matters na twitteru: „Jak nezdravé. Maďarská pravicová vláda vyjmula z daňové povinnosti ženy se 4 nebo více dětmi, plus dalšími výhodami se snaží zvednout velikost průměrné rodiny. Pokračují v rasistické a antiimigrační agendě“. Maďarský socialista István Ujhelyi prozradil, co EU nejvíc vadí na Orbánovi - Orbán vyloučil imigraci jako odpověď na nízkou porodnost, místo toho dává daňové úlevy a potencuje porodnost půjčkami.
    V pondělí se objevila v Budapešti odpověď na evropskounijní urážky maďarského lidu. Na plakátech Soros s Junckerem a podtitul „Máte právo vědět, co Brusel připravuje“. Orbán napsal na facebooku „Chtějí nám vnutit povinné kvóty; Chtějí potlačit právo členských zemí na obranu vlastních hranic; Chtějí imigraci bez omezení“.
      Evropskounijní komisaře maďarská osvětová kampaň přivedla do šoku, právo napadat a urážet mají pouze oni, kritika směrem k nim se netoleruje.  Mluvčí EU Komise Schinas kritizuje maďarskou informační kampaň, jako směšnou, Juncker ve stuttgartském landtagu prohlásil, že strana Fidesz nesdílí křesťansko-demokratické hodnoty a nepatří do bloku lidových stran v Evropském parlamentu. Nikdo z evropskounijních politruků nereagoval, jak by bylo logické, prohlášením, že se Sorosem nemají nic společného a jeho představy o zalidnění Evropy masovou muslimskou imigrací nesdílí.


Žádné komentáře: