středa 19. prosince 2018

technologie transfer

Technologická bezpečnost na ČT24

Včera si čt24 pozvala bezpečnostního experta, nad celým pořadem viselo  poselství „Hrad zrazuje bezpečnost státu“, a ten Bělobrádek je tak dobréé, bezpečnost státu tak na srdci má, že čínské telefony nepoužívá. Bělobrádku, Bělobrádku, ťisíce Číňanů tě odposlóchávajú. Mluvčí Hradu jim tam do vysílání poslal „no comment“, udělal dobře, že si to nepustil. Státní zakázky by místo ceny měly mít v hlavním kritériu bezpečnost, napadlo je včera v čt. Státní zakázky by měly mít na prvním kritériu rozum, všechno ostatní, včetně ceny, je nepodstatné. Bohužel to neplatí.
      Dvacet pět let západ, až na německou výjimku, likviduje průmyslová odvětví jedno za druhým. V ČR rychlá likvidace zpracovatelského průmyslu, ocelářství se předalo Mittalovi, který dnes už moravské ocelárny nepotřebuje. Ideologické masírování až do zhloupnutí, světovým verštatem se stala Čína. Od technologie speciálních nožů malé dílny u Vichy, které se tam vyráběly od středověku, až po optická vlákna vyvinutá pro Pentagon. V komunistickém režimu, kdyby někdy předal technologii zpracování kůže zlínské fabriky za hranice, soudili by ho za velezradu. Bezvřetenové spřádání se předalo Japoncům... za miliardy korun. Poslední desetiletí se předává vesměs zadarmo, resp. o finančních transferech z toho plynoucích nikdo nic neví. Televizní kašpaři a údajní bezpečnostní experti mají dnes odvahu blábolit o nebezpečí z čínských telefonů. Ať si připomenou vlastní pořady, kde technologickým transferům a totálnímu výprodeji republiky bezuzdně aplaudovali. 
       Západ kromě technologií v ekonomickém prostoru ničím jiným nemůže konkurovat, bohužel vládnoucí ideologie podvázaly tuto klíčovou evoluční přednost západní civilizace. Služby, kterými se dlouho oháněli evropskounijní ideologové, líp provedou Indové nebo Vietnamci, nejsou v tomto smyslu líní. Bezpečnost státu používáním čínských telefonů apod. není v střednědobém horizontu ohrožena. Státní struktura se rozpadá jiným nebezpečím a to se jmenuje Evropská unie. S její antinárodní politikou jsme se ztotožnili daleko před vstupem do Unie. V předvstupním období jsme se dobrovolně podrobili předepsané terapii, která stát téměř zlikvidovala.
      Z včerejšího televizního pořadu plyne jeden závěr, který se vymyká přání televizních manipulátorů - jediným garantem bezpečnosti státu, může být pouze stát samotný, vybaven a vyzbrojen strukturami, které jsou tradičně k tomu určené, transfer těchto struktur kamkoliv jinam, ohrožuje bezpečnost státu a v konečném horizontu vede k jeho likvidaci. Jiný závěr televizního pořadu je možná ještě tragičtější. Vrcholový politik si skutečně myslí, že pokud nepoužije čínský telefon, přispěl k státní bezpečnosti. Politici v komunistickém politbyru ve srovnání s tímto museli být IQ jiné šajby. Osvald Závodský radil Slánskému nepoužívat telefon. Proč? Přistoupil k oknu a ukázal na dva chlapy hulicí před barákem pod kandelábrem. Generální tajemník pochopil. Ale Bělobrádek nemusí mít tyto obavy.       
      Příští televizní pořad věnovaný bezpečnosti by mohl mít zajímavější náboj, diváka víc vzruší reálný pachatel než pokoutní náznaky televizní skvadry směrem k Hradu. Kdo  způsobil předání vrcholné technologie Číňanům? V epochtimes to stojí černé na bílém. Bill Clinton.
    Stíhačky páté generace čínské lidové armády, supermoderní křižníky atd. jsou v důsledku zabudované technologie optických vláken smrtelně nebezpečné. A odkud technologie pochází? Vyvinul ji Pentagon. Je to pouze jeden z mnohých příkladů podobného žánru. Technologie optických vláken umožní rychlé předání velkých datových objemů. Technologii zpracování poslední generace předal Pentagon japonské firmě Sumitomo Electric, která má sídlo v Severní Karolině. Sumitomo to přes své byro v Pekingu prodalo čínskému podniku ZTE a Huawei, z jehož telefonů mají dnes Bělobrádek a čt24  uvaděč takový strach.
      Jeden důstojník americké tajné služby: „Čínská lidová armáda začala okamžitě tuto technologii, kterou jsme financovali,  používat, transfery bohužel dál pokračovaly. Nikdo nic neukradl“.
      Sumimoto technologie, přes Dubai a Malajsii, nakonec skončily v 2009 v Iránu v Isfahan Optics Industries“.  Americký expert zmínil další případy, jako jsou super tajné technologie speciálně legovaných ocelí, super moderní ocelářské technologie, které dnes využívají šanghajské ocelárny, byly transferovány ze západních oceláren. Americký vojenský odborník vidí jednoho pachatele: Bill Clinton, který záměrně otevřel cestu těmto technologickým transferům, první byly nukleární hlavice W88. 
    


Žádné komentáře: