úterý 2. října 2018

tara feraz

Příliš svobodná miss Bagdád

Na to, aby mohla žít. Dvacetidvouletá Tara Farez, sexy, v Porsche, vlasy čechrané větrem, mimo místní náboženskou normu. Extravagantní styl života navíc spojený s odvážnou aktivitou za ženská práva v Iráku. V muslimské zemi, kde se podobné aktivity netolerují. Popravčí peleton ji v sobotu dostihl v bagdádské čtvrti Camp Sarah, dva dny předtím dostihly popravčí kulky Soad al-Ali, která si odvážila organizovat protivládní demonstrace v Basře. Islám má pro ženu jiný model.
     Irácký komik Ahmad al-Basheer, kterému vyhrožovali smrtí, raději odejel do Jordánska, při jiné podobné příležitosti (jiné vraždě) řekl: "Kdokoliv najde důvod a pochopení pro ty, kteří zabili dívku, protože se rozhodla, že bude žít jako jiné na této planetě, je komplicem této vraždy“.
      Komplici jsou všichni, kteří poskytují podobným vrahům azyl a sociální podporu, komplicem jsou všechny ty evropskounijní partaje, které vysvětlují hidžab svobodným vyjádřením muslimské ženy a dovolí vůbec to, aby na evropském kontinentě muslimská žena neměla stejná emancipační práva (a povinnosti) jako evropská.     

Žádné komentáře: