čtvrtek 11. října 2018

staz plaz agrigento

Pražští studenti na stáž na pláž

Na pláži, ve stínu obláčků, zapomenu taky občas na lásku, zpívala kdysi snad zpěvačka Zelenková. Studenti na pláž do Agrigenta, samozřejmě po ušlechtilých obohacujících  hodinách účasti v projektu SPRAR (systém pomoci pro žadatele azylu a uprchlíky). V těch končinách se vařila velká věda Archiméd-Empedoklova a v luftu je to tam stále přítomno, otevře se mozek, intelektuálně víc přínosnější než nuda ve škamnech pražské fildy nebo matfyzu. Láska k uprchlíkům, kterou evropskounijní korektní nalévají studentům do hlav, se v Údolí chrámů ještě prohloubí, studenti na evropském projektu a asákům zaplatí pobyt rektorát.
     Jedno z center projektu SPRAR Villagio Mosé. Rezidenční zóna není daleko, pár kroků k temlům. Tisíce jihosaharských uprchlíků tam nasávají velkou vědu antických velkých  a můžeme se těšit, že brzo vezmou do rukou i rektorát na Ovocném trhu a dýchavičná pražská věda se ozdraví.
     Modalita jevu je stále stejná, formulace místních novin. Stejná, ale častá. Pár jihosaharských subjektů vtáhne do hry zbývající a autodafé je zde. Teror operátorům, tím se myslí zaměstnanci a dobrovolníci v imigrant lágru. Dobrá taktika operátora je vlézt do trezoru, který okamžitě signalizuje policii nestandardní stav a speciální protimafiózní jednotka vyráží k zásahu, v jiných případech, jiné policejní sekce nejsou tak pohotové.
     V posledním případu předevčírem, někteří dobrovolní pomocníci uprchlíkům uprchli do komory na prádlo, kde je uprchlíci zamkli. Nelze se jim divit, málo spektrální wifi ve středisku SPRAR, strava tuctová a hlavně podfinancování. Uprchlíci hodlali korektně vyjednávat s policií o rukojmích a spravedlivých požadavcích. Salvini dal jiný befel.
     Místní politkorekt noviny píší, že obvykle to policie rychle napraví a vlastně je to sranda. Místní ne-politkorekt noviny si stěžují, že center SPRAR je v oblasti Agrigenta plno a agrese a násilí v nich se ignorují a vůbec se o tom neví. Až tak silná je politkorektní uvědomělost dobrovolníků a dobrovolnic, že jsou chápavě vstřícní, když jim dá uprchlík po hubě nebo dokonce jde o sex-průnik. Stěžují si pouze  poblíž center žijící místní xenofobní pravičáci.
        Jeden podnikatel říká, že před pár lety chtěl proměnit svůj hotel v domov pro seniory, byrokratičtí úředníci kladli překážky a dlouho se to vleklo, jak začali přicházet uprchlíci, nabídla mu levicová státní administrativa přeměnu hotelu v imigrační středisko, výnosnost projektu podstatně vyšší než cokoliv jiného. Z těchto důvodů se celá provincie Agrigento proměnila v imigrační lágr. Dneska už podobní podnikatelé mají pochyby o projektu SPRAR z pohledu výnosnosti vlastní i pro region a jeho budoucnost. 
    Imigranti pochopili, že čím radikálnější metody zvolí, tím rychleji si vynutí splnění požadavků. Po x-té epizodě reagoval sám ministr vnitra Salvini. Azylová ochrana organizátorů akce byla anulována a spočítalo se jim to. 4 mladí afričtí kluci se nachází v cele v policejních kasárnách, kde se to šetří, u jednoho z nich měl být nenávistný amok tak silný, že fyzicky napadl policejní agenty.
       V Miláně levicová post komunisticko-katolická vláda město imigrací neobyčejně obohatila. Ve školním roce 2015-16 20% dětí školou povinných pocházelo z imigrace, po imigračních vlnách se statistiky přestaly publikovat. Podle šetření polytechniky v 25 urbanech Milána překračuje ve školách procento cizinců 30%, v 11 urbanech 40%. Základní škola Damiano Chiesa, ulice Antonini, 70% dětí mimoevropský původ. V některých školách  se hledají dokonce učitelé italštiny, nikdo tam nechce učit. Italské děti prchají z těchto škol - titul článku v milánských novinách.


Žádné komentáře: