sobota 8. září 2018

oettinger salvini

Horror mortis

Evropskounijní original-germán-vulgár Oettinger, komisař rozpočtu. Nelíbí se mu Taloši, Salvini a Di Maio se nezajídají, ba co víc, žádná neutralita, elegantní nadhled, ale rovnou jim rozkopnout tvář, všemi možnými i sebe podlejšími způsoby, včetně manipulace s nějakými spread ratingy. Evropská unie v smrtelném nebezpečí, hřímal Oettinger v Bruselu na setkání s německými dobročinnými asociacemi imigrační pomoci.
     Italská vláda (a Polsko, Maďarsko a Rumunsko) pracuje na zničení Evropské unie. Dobré a kéž by! Podobné zvěsti Oettinger šíří už několik měsíců, bohužel to vypadá na fakenews. Polomrtvá carcassone, ale pořád známky dechu na zrcadle.
      Oettinger před pár týdny vyhrožoval Italům, že trh jim dá za vyučenou a budou hlasovat podle německého scénáře. Švábský tyran evidentně jde mimo kompetence, vyhrožoval Salvinimu soudy i v případě ilegálních imigrantů lodi Diciotto. Di Maio prohlásil, že pokud si některé EU země nevezmou ilegály, jak slíbily, zablokuje Itálie příští evropskounijní rozpočet. Salvini k tomu dodal, že rozpočet neprojde, pokud nedojde k rozumnému reformnímu posunu v Evropské unii. Zablokování rozpočtu je velmi silnou zbraní, bez rozpočtu nemůže EU v současné podobě dál fungovat. Nikdy v minulosti si nikdo nedovolil nic podobného a to vybudilo v Oettingerovi a jeho kumpánech v Komisi vlny vzteku. Navíc Salviniho fronta má kapacitu v příštích evropských volbách zvrátit současnou politickou rovnováhu a nastolit po desetiletích úplně nový směr vývoje. A to je noční můrou vládnoucí EU kasty. „Pamatujete soudruzi na ty hrůzy, když všechno měli jen ti druzí“, napsal Bondy a je to stále živé. Ty hrůzy už nastoupili v Itálii, evropskounijní socan-katoličtí fanatici ztratili vládu a pomalu je vytěsňují i z dalších mocensko-mediálních struktur, které ovládali. Hrozné. A Oettingerovcům to věští jejich brzké příští.
       Evropský projekt je podle Oettinegera ohrožen, Italové příští týden budou v parlamentu projednávat parametry italského rozpočtu, pokud italský parlament rozhodne o půl procenta větším deficitu, je ohrožena Evropská unii. Směšné?
      Málo povedený řecký ministr ekonomie se přidal. Když Varoufakis před třemi lety zastupoval Řecko v jednáních o dluhu, tvářil se nonkonformě a vydával se za bojovníka s EU. Nikdo mu tenkrát nerozuměl, Schaublemu mrzel úsměv na rtech, nevěděl o čem Varoufakis mluví. Dnes někde něco učí a drží basu s Oettingerem. Mainstream ho před lety ignoroval, dnes je tam vítaným znalcem, v speciální odbornosti „fašismus“, když už se ekonomie nepovedla. Varoufakis v Corriere della Sera: „Kdybych byl ratigová agentura, snížil bych Itálii rating“. Kdysi mluvil o tom, že agentury podobného typu jsou k ničemu, mluvil a mluvil a nikam to nevedlo, až se ho soudruzi z kommundouru zbavili. Jeho dnešní pravdy jsou totožné s Oettingerovými: „V současné eurozóně není italská politika udržitelná. Pokud Itálie zónu opustí, končí euro. Italská politika je xenofobní, uzavírá hranice a staví na národní hrdosti. Je to symptomem fašismu“, mluví a mluví.
     V novinách Varoufakise komentuje Giannina: „Kdo nic neví učí. Varou...chi? Řecko ještě existuje? Soudruzi z tvé partaje, imigranti a EU je ještě nezničili?
   

Žádné komentáře: