středa 8. srpna 2018

kretenismus evoluce sapiens

Kreténismus, poslední vývojové stádium (v EU)

Evropa má tuhý život, přežije řádění evropskounijních komisařů i socana Sancheze s Merkelovou. Krétenismus zničí Evropskou unii, a to nebude vůbec špatné. Velmi originální lotyšsko-ruský ekonom Smirnov říká, že vládnoucí v Evropské unii nemají kvality na to, aby mohli vládnout. Nemají vůdcovské schopnost, ovšem v EU systémy masové komunikace do té míry kreténizovaly, že se jejich prostřednictvím nedá vybrat nikdo schopný. 
    Je útěchou, že kreténismus, až na malé výjimky, není dědičný. Kdysi to dokázala velmi pregnantně a víc než vědecky, poslední partnerka významného českého již zesnulého politika, když v hovoru s ženským časopisem prohlásila o jeho synovi, též významném českém politikovi, že není možné, aby tak úžasný člověk zplodil takového kreténa. Dokázala pravdy půl. Druhá inkluze dokazování se skrývá v domě Juncker. Lucemburský fašista a antisemita zplodil extrémně kvalitního Jean-Clauda, který je světlem ducha v Evropské unii. Oba dva případy vstoupí do análů teorie inteligence a buďme hrdí, polovinu důležitého teorému odhalila česká žena v ženském časopise.
      Kreténismem se zabývají psychiatři, kádrováci v Bruselu, v Itálii i spisovatelé (a velký Čech Hašek též). V Itálie se vydávají knihy, což není až tak objevné, ale poslední měsíc se roztrhl pytel právě s knihami o kreténismu, recenzuje to v Il Giornale Alessandro Gnocchi extra vtipně.
      První kniha je fundamentální „Fundamentální zákony lidské stupidity“ od Carlo Cipolla, nepřekonatelný bestseller. Stupidita ohrožuje společnost a je to ještě nebezpečnější, když se tito lidé dostanou k moci. Massimo Parente píše ve své knize, kterou i tak pojmenoval, že už se nenacházíme  v demokracii, ale „Opicekracii“, vydalo Bompiani. Parente vychází ze sociálních sítí a televizních médií. Psychiatr Vittorino Andreoli v „Homo Stupidus Stupidus (Rizzoli)" se domnívá, že druh Sapiens evolučně kráčí k idiocii. Maurizio Ferrais v tak závažném tématu zůstává u formátu "čtivá brožura v tom horku pro pláž", „Imbecilita je tak závažná“. Novinář Pino Aprile se nejspíš inspiroval velkým Kusánským „Óda na imbecily“. 
    Silně zastoupenou kategorii tvoří knihy zaměřené na specializované kretény. „Dnes i kretén se specializuje“, napsal Ennio Flaiano. Půvabná kniha „Kretén je vždy ten jiný“ od Fruttera.  „Kretén je plný idejí“, napsal slavný Leo Longanesi, (připomíná d´Annunzia: „Marinetti je kretén se záblesky imbecility“).
     Giancristiano Desiderio se koncentruje na filozofické otázky a místo popu ve společnosti. Chtíc nechtíc ho obě témata bádání nutně dovedla k tomu, aby se zabýval kreténismem. Zajímavá zjištění! Za prvé. Kretén se vzdá zodpovědnosti za sebe, pokud ho někdo oslní magickou formulí: Nech to na mě, všechno vyřešíme, my v Bruselu; Za druhé. Kretén má skálopevnou víru v demokracii. Kreténi jsou k nalezení prakticky všude, není to náhoda, jsou historickým produktem Pokroku; Za třetí. Sociální oblasti velmi postižené kreténismem mají vysoký sociální status: doktor, inženýr, ekonom, profesor a mediální hvězda. Opravdu? Kreténismem nejsou postiženi pouze ignoranti, ale dokonce větším procentem lidé akulturovaní, kteří si osvojili jistou profesní techniku, kterou aplikují na všechny oblasti; Za čtvrté. Věda  prograduje a produkuje objevy, protože vědec je specializován. Tato odrůda kreténů nemá žádnou vizi vědy jako takové, svět začíná a končí u jejich židle, zpochybňují věrohodnost i oblasti, kde jsou experty; Za páté. Ne všichni specialisté jsou kreténi, ale všichni kreténi jsou specialisty; Za šesté. Moudrý člověk je pokorný, kretén je arogantní. Nezná vlastní limity. Jeho vstup do veřejného života je devastující. Jeho politické souzení je neseno ignorantstvím, které je ve všem kompetentní. Tedy názor městského radního je stejně platný jako názor pouliční lampy. Jak činit? Evropská unie to zařídí, povoluje, nepovoluje, plánuje, neplánuje.
    Každý kretén má hluboký náhled na jakékoliv téma: kůrovec v lesích, státní rozpočet, alternativní medicína, chaot prezident Spojených států, uprchlíci z trpícího světa. Proč kretén tak triumfuje? Protože historie a kultura byly odstraněna a ten zbytek je mytologizován. 
     Italský filozof Norberto Bobbio říkal: Všichni demokraté jsou antifašisty, ale ne všichni antifašisté jsou demokraty. Jasné. Stručně řečeno: věda se proměnila v jistý druh studentské sešlosti, kde se všechno „demokraticky“ vyřeší, zvednou se ruce nebo se lajkuje na sociální síti. Masa reprezentuje kolektivní vůli a kolektivní vůle má vždycky pravdu, i když je to špatné. Ale platí to pouze pro kretény.


Žádné komentáře: