středa 25. července 2018

sophia attika

Evropská unie (ne)podpálila východní Attiku

Podezření mohou být různého druhu, z jakého důvodu Italka Mogherini zařídila Italům, že se stovky tisíc imigrantů z celé severní Afriky, mezinárodní marinou, vozily pouze do Itálie a celá věc stále pokračuje (viz operace Sophia). Blbost neomlouvá, i v romských osadách na východním Slovensku to kaučují nejchytřejší, bohužel pouze v EU jiní. Proč hoří a umírají Řekové ve velkém? Všechno to spolu souvisí a důvod těch hrůz je nabíledni. „Sme za vodó“, včera v jedné hospodě u Lužánek. Nejsme za vodó a EU peklo prohořívá i k vaší posteli.  
     Z jakého důvodu se ruší v Řecku požárnické školy a pokud zůstanou nemají peníze? N. Sachinidis, předseda řecké hasičské federace dobrovolníků (ESEPA): „Dlouhé roky je ESEPA záměrně oslabována, z politických důvodů (για πολιτικούς λόγους ). ESEPA má vlastní školy, ale peníze na ně už nemá. V roce 2014 se změnil zákon, který výrazně omezil činnost dobrovolnických hasičských organizací. De facto se nám zakázalo hasit, mohou  zasahovat pouze profesionální hasiči. Když vypukne požár, profesionální hasiči rozhodnou, zda budou potřebovat naši pomoc. Zákon byl přijat proto, aby profesionální hasiči neměli konkurenci“.
     N. Sachinidis pokračuje: Některé naše školy se uzavřely s tím, že dary na jejich financování neodpovídaly EU finančním předpisům, ale nyní po dlouhém šetření ministerstva financí se ukázalo, že financování bylo zcela korektní, ale školy už nefungují.
    „Věřím, že pokud by ESEPA mohla fungovat normálním způsobem, pak protože tu oblast dobře znám, si dovoluji tvrdit, že požáry by byly v zárodku uhašeny, měli jsme tu oblast pokrytou sítí dobrovolných hasičů, bylo jich kolem dvou tisíc, dnes pár desítek.“ 
    Θανάση Κ. píše na serveru Antithesis velmi adekvátně: Kritizovat? Koho? Kritika má smysl pouze směrem na vlády a volené zástupce, kteří kontrolují stát a uplatňují politiku. Ti tady (myslí v Řecku a v Evropské unii) je shluk nezodpovědných hlupáků, kteří zničili stát, to jediné, co je zajímá, aby byli sami spaseni. První velká pravda - už neexistuje stát, není to žádné řečnické klišé. Měli jsme požáry, např. v roce 2007 47 mrtvých, ale tu rozdíly končí. Tenkrát hořela polovina Řecka. Dneska půlka okresu u Atén. Ano, měli jsme požáry, z pekla stoupající ohně, které větrné orkány roznášely zemí. Dneska pouze 37 stupňů a tolik lidí mrtvých. V minulosti vypukaly požáry na nepřístupných vrcholcích, neměli jsme cesty, ale rychle jsme s nimi zametli. Dnes hoří v husté oblasti u Atén, protkané cestami a technikou. Když shoří v městské zátoce u moře tolik lidí a všechno ostatní - jakoby nefungovalo vůbec nic.
    Odpoledne začal oheň v Kinetě, pak až do večera v Boutze, pak spálil Mati a celou pláž z Marathonu do Rafiny, nic nefungovalo, vůbec nic normálně nefunguje... (v Řecku, Česku, v EU...)
 


Žádné komentáře: