pondělí 9. července 2018

sampion evropa

Ani Suares, ani Carillo, ale caudillo

Před čtyřiceti lety se v Madridu objevovaly i takové nápisy a historie jim dala za pravdu. V El manifiesto popisuje Jesús Lainz španělskou přítomnost, kam dovedli evropskounijní lidovci a socialisté po desetiletích řádění tuto úžasnou zemi. Kdysi Leni Riefenstal nazvala svůj filmový dokument o prvním vítězném sjezdu nacistické partaje v Norimberku Vítězství vůle, evropskounijní vítězství ve Španělsku se podobá Vítězství blbosti, v podstatě je to totéž. 
     Španělsko je s Itálií v první linii africké invaze, dříve nebo později to přivede celou Evropu k totálnímu chaosu. V tak vážné chvíli španělskou vládu vede někdo, kdo denně dokazuje, že překoná samotného ZP (Zappatero, považovaný za nejhloupějšího ministerského předsedu). Korupce je ve Španělsku tak rozšířená, že kvůli tomu nemuseli svrhávat vládu, existovalo tisíc jiných důvodů. A socialistická vláda okamžitě začala úřadovat.
     Hovořme o jiných věcech, nejen dobrým uzeným žije člověk. Je mnoho co dalšího, čím se může Španělsko pochlubit. Jsme evropským šampionem v nezaměstnanosti a v rozsahu imigrace, snadno se to dá pochopit. A v pracovních úrazech. V nízké produktivitě práce. Nikde jinde na světě (s výjimkou Bulharska) žádná populace nestárne tak rychle jako španělská, máme jednu z nejnižších porodností a nejvíc potratů. Vedeme evropskou tabulku v obchodním deficitu, v rozsahu nelegální ekonomie, v počtu pracovních sporů, v počtu dní pracovních neschopností, v počtu funkcionářů na metr čtvereční, v objemu ilegálních dat stažených z internetu, v objemu hlukových emisí, v počtu mobilů na hlavu, v počtu univerzit a v počtu nedostatku žáků, v počtu letišť a délce nepoužívaných železnic, v počtu aut státních úředníků, v délce čekací doby na lůžko v nemocnici, v počtu barů na hlavu, jeden bar na 357 lidí, v objemu peněz zaplacených fotbalistům a v počtu smsek poslaných Mandelovi k jeho svátku!
      V EU máme nejvíc zaměstnanců na částečný úvazek, nejmenší procento lidí ochotno otevřít vlastní živnost a podnikat, největší počet absolventů univerzit aspirujících na post ve státní správě, největší počet komunistů v parlamentu, nejmenší procento produktů vyšších technologií v exportu. V Evropě nejméně investujeme do výzkumu a vývoje, máme nejméně inovativních podniků. Jsme zemí, která v Evropě nejméně přispívá rodinám, nejméně investujeme do zdravotnictví. Jsme na chvostu evropských mzdových tabulek, ale vstoupili jsme do klubu deseti zemí s nejvíce milionáři na světě.
    Španělsko je evropskou zemí, která má největší náklady na regionální jazyky, na simultánní překlady všeho druhu, největší náklady na regionální velvyslanectví v zahraničí a na platy tisíců politiků a zastupitelů v sedmnácti autonomních vládách a parlamentech. Jsme zemí největšího počtu advokátů na soudní případ, nejnižších platů vysokoškolských absolventů a největšího počtu vysokoškolských absolventů v nekvalifikovaných pracovních činnostech.
      Na druhé straně jsme druhou zemí světa v návštěvnosti stránek s dětskou pornografií, jsme evropskými šampiony v potratech, v počtu rozvodů, v úrazech cyklistů a chodců způsobených automobily, jsem šampiony v počtu odhozených domácích zvířat a ve frekventování služeb prostitutek. V EU per capita vedeme tabulku spotřeby kanabi, kokainu, alkoholu a tabáku, největší procento diabetes, nejvíc pasívně kouřících dětí.
   Žádná univerzita této starobylé a civilizované země nepatří mezi prvních sto prominentních světových univerzit. Díky socialistickému egalitářkému školství je Španělsko zemí, kde nejvíc v Evropě poklesl stupeň chápání textu - na všech školách, včetně univerzitních. Nehledě na to, že politici do nekonečna opakují mantru, podle které je tato generace nejlépe připravena v celé historii Španělska.  Jsme předposlední v Evropě ve znalosti angličtiny. Polovina Španělů říká, že nikdy v životě nepřečetla jednu knihu (když to polovina přiznává, jaká je asi pravda). Jsme na evropském chvostu čtení novin, nejčtenější tiskový segment je sportovní. 
     Ve Španělsku je z evropských zemí nejvyšší riziko desertifikace, nebrání to tomu, aby zde bylo nejvíc golfových hřišť na kilometr čtvereční. Jsme druhou zemí v počtu televizorů, máme nejvyšší procento v nedokončení povinné školní docházky. Jsme první zemí na světě v televizním čase věnovaným fotbalu, nejvíc televizních programů věnovaných klepům, jsme lídry v počtu operací plastické chirurgie a světovými šampiony v počtu zvětšování ňader.
   Ale nejsme škudlilové, nemůžeme být ve všem první, jsme poslední v Evropě v recyklaci odpadu a v počtu patentů. A Evropská unie je zde nejpopulárnější ze všech evropských zemí.


Žádné komentáře: