pátek 13. července 2018

paradox salvini

Paradox Salvini

   Zajímavý paradox, komunistická ideologie porazila západ, osmašedesátníci a jejich pohrobci se tam zmocnili úplně všeho, ale prohrává ve východní Evropě, kterou komunismus řadu let ovládal. Aspoň doposud, pokud se i těchto částí světa definitivně nezmocní evropskounijní ideologie. V Itálii evropskounijní systém nazývají kato-komunistický, dvě ideologie syntetizovaly v jednu - postkatolíci a postkomunisté  mají společný program a tím jsou lidská práva všeho  anormálního - interrupce ve velkém, manželství a rodičovství gayů,  stamiliony Afričanů mají stejné právo na střední Evropu jako tamní populace,   nesmyslný liberalismus za každou cenu v klonované generaci prototypu Macron a fanklubu politkorektních. Všechno, co zeslabí vlastní národ je oprávněné.
   Globalistická levice ovládla téměř kompletně tradiční média, proč k tomu došlo, není zcela zřejmé, proces začal rozpadem sovětského bloku. I tradiční velká média, která se půl století považovala za referenční etalon novinářské kvality, jako FAZ a Le Monde, se proměnila v nejsilnější hlásné trouby globalistické liberální levice. Ovšem jejich propagandistická síla koroduje, podle kvantitativních analýz vlivu médií se občan západní Evropy čím dál méně rozhoduje podle médií. Dokonce se dá pozorovat, že důsledkem propagandy politickokorektních médií je vzdalování občana od politiky globalistických partají. Čím větší propagandistický tlak médií, tím méně lidí volí jimi propagované strany.
     Hlásná trouba politické korektnosti a protitrumpovské propagandy New York Times má tak korodující čtenářskou základnu, že dnes nabízí 50% slevy při abonování, v Guardianu mají pod každým článkem prosbu o finanční podporu. Nepříjemnou taktiku pro čtenáře má italská La Republica, něco je zadarmo a když se navnadíte, pak už musíte platit.
    Hvězda současné politiky Matteo Salvini se netěží přízni velkých médií, ale o to větší přízni italského občana. V jedněch italských novinách se dokonce píše, že politik, který nevede v Itálii žádnou propagandistickou kampaň, ale proti němuž vedou média dennodenní nenávistnou kampaň, se těší po Salvinim největší přízni Italů - Vladimír Putin.
   Salvini je názorným příkladem toho, jak fascinující účinek má muž akce na lid. Lidem je nevolno z neschopné, arogantní a v podstatě přihlouplé a líné politické kasty, která není schopna činu. Média vydávají pšouky těchto lidí za politickou aktivitu. Salvini má ovšem velkou výhodu, je konfrontován s programovými hlupáky, kteří preferují opakování politickokorektních tam-tamů globalistické pokrokovosti, kterou normálně myslící občan nutně musí odkopnout.  
      Salvini vyrostl v tomto mediálním paradoxu, nekonečnému opakování téhož a nenávistným kampaním čelí akcemi, které se netýkají pouze imigrantů, zásadním způsobem podpoří např. i ekonomické ministry, jejichž rozhodnutí by se často rozplynula v politické vágnosti s nulovým efektem. Salviniho gesta a akce dávají občanovi jistotu, že právě on je pravým vůdcem.
  

Žádné komentáře: