neděle 24. června 2018

sanchez franco caudillo

Pošle východní Evropě uprchlíky a vykope caudilla Franca

Pedro Sanchez. Španělští socialisté se ho po dvou prohraných volbách zbavili, rezignoval na funkci generálního tajemníka a zdálo se, že Susana Diaz z Andaluzie to má jisté, ale povedený Sanchez si po třech měsících vyintrikoval znovuzvolení. Bez programu, bez osobitosti, nudný, ale dovedný klábosil. Počátkem června se mu intrikou v poslanecké sněmovně podařilo svrhnout lidoveckou vládu, přitom socani mají v Cortes z 350 mandátů pouze 90, lidovci 123 mandátů.
    Dnes ráno po setkání s Macronem Sanchez naznal: „Některé vlády, jako je ta italská, praktikují protievropskou politiku (ne proimigrační?) a v těchto zemích panuje národní egoismus. V jistých částech EU chybí povědomí o solidaritě se zemí, která hostí půl milionu imigrantů. Nejlepší zbraní proti eurofobii je silná integrace“  – jak geniální španělský socan. Ceutu a Melillu mu přitom hlídají po zuby ozbrojení vojáci a jak je o něm známo, k imigrantům má fyzický odpor. Politicky je ale na správné straně. 
    Další činy španělského génia?  První „velké“ gesto – odmítl v parlamentu tradiční přísahu na Bibli. Druhým „velkým“ gestem byla komedie kolem  lodi Acquarius, většina uprchlíků přitom pocházela z Alžírska a Maroka. Ostatní lodi ať si nechá Itálie. Pravděpodobně trpí sexuální úchylkou – tři čtvrtiny ministrů (světový rekord) a podministrů jsou ženy – buď je posedlý něžným pohlavím, anebo se sám cítí ženou a muže nenávidí. 
    Třetí silné a nejsilnější gesto španělského socana Sancheze – odstraní z mauzolea v Údolí padlých pozůstatky velkého caudilla Francisca Franca y Bahamonde. V mauzoleu jsou přitom pohřbeni i anonymní padlí z obou stran (republikáni i nacionalisté). Dolores Ibarurri leží naproti Franca, kopat se nebude.
    Sanchez: „Španělsko nebude trpět symboly, které Španěly rozdělují“. Po hlavě do nové unifikované osvícenecké epochy socialisticko-evropskounijní. Malý problém, potomci generalissima něčemu takovému nepřejí, bez souhlasu pozůstalých nemůže Sanchez nikoho kopat z hrobu. Navíc hřbitov v údolí je pod patronací církevní správy a biskup může něco takového připustit pouze se svolením rodiny. Generalissimus pocházel z nějaké rodiny – mezi jeho potomky je i jistý Louis de Bourbon, bratranec španělského krále a pretendent na francouzský trůn. Princ Bourbon je velkým obdivovatelem generalissima Franca. Předloni slavila Francova dcera María del Carmen Franco y Polo devadesáté narozeniny (loni zemřela), v novinách psali, že se nemůže objevit na ulici, shlukují se kolem ní davy lidí a vyjadřují  ji sympatie. 
    Celý současný španělský ústavní systém byl restaurován v sedmdesátých letech právě caudillem Francem. Dřív než dojde ke kopání mrtvých, bude ze Sancheze politická mrtvola.         

Žádné komentáře: