sobota 2. června 2018

ciao lasko

Ciao lásko

Zábavná viněta maistreamového Spiegelu, nápis pod vidličkou, na které visí oprátka pro sebevraha. Německé primitivnější uvažovaní, jak už ve svém Deníku naznačoval velký Fjodor Dostojevský, chce sugerovat, že oprátka čeká na Itálii, ale v trochu širším chápání, co když se smekne na hlavu Merkelové a bastarda v posteli Augsteinů gurmána Jakuba? Kroisos umřel hlady na tunách zlata, stovky miliard eur navíc v německé rozpočtové bilanci se mohou ukázat bezcenným papírem.
     S protiřeckými vinětami na prvních stránkách začali před léty, tenkrát vulgární německý mainstream přetiskoval Venuši Milóskou v černém, připravili německé konzumenty k úderům silnějšího kalibru. Řekové ujídají z německého supermarketfutr. A vzápětí přišly údery v podobě Trojky a evropskounijní demagogie a dusí řecký stát dodnes.
     Režimní německé noviny naznačují, že se chystá střet, a tentokrát to nebude tak snadné jako v Řecku. Německý režim neustoupí: politické normy, které předepsali euru, musí platit za každou cenu. Ale v Itálii, na rozdíl od Řecka, se dostali do vlády skuteční ekonomové, italské ekonomické myšlení má staletou tradici, italští ekonomičtí ministři vysvětlí německému režimu, jak má vypadat národní evropská ekonomika.
     Italové velkým procentem důvěry přejí včera ustavené vládě, LegaNord, před pár lety hnutí na pokraji volební bariéry, se dnes blíží třiceti procentům, stejně jak koaliční partner M5s, popularita ministra vnitra a místopředsedy vlády Salviniho je závratná. Dnes je nejsilnějším mužem italské politiky.
     Merkelová začala včera večer jednat, zrovna proti Salvinimu. Německá policie blokuje přístup do Německa africkým imigrantům z Itálie. Merkelová masově otevřela africkým milionům cestu do Itálie, a nyní ať si je Itálie nechá.
     Salvini slibuje okamžitá účinná opatření k zastavení imigrace, jízdenka zpátky pro lidi, kteří přišli do Itálie v domnění, že do smrti už nemusí nic dělat. Salvini okamžitě otevřel otázku 5 miliard eur, které Itálie dává na azylovou politiku. „Mám odlišný náhled než předchozí vláda.“
      Jeho úkol nebude snadný, v minulých dnech se vylodilo na Sicílii 2200 lidí. Velká část nových imigrantů jsou ekonomičtí uprchlíci z Tuniska a Alžírska, daleko od lží Merkelové klanu, že jde o uprchlíky z válek. Plánem Salviniho je nulová ilegální imigrace. Itálie se postaví proti reformě dublinských azylových dohod. Pokud se k Merkelové a k proimigračním komisařům EU, nepřidá Česká republika, pak je velkou šancí, že azyl zůstane v národní kompetenci a žádné kvóty nebudou. Předchozí italská vláda byla horlivým stoupencem reformy a konsekventně povinných kvót pro členské země.
    Silný muž Salvini vystoupil na evropské pódium a je velká pravděpodobnost, že celý fašizoidní evropskounijní systém se zhroutí....     

Žádné komentáře: