úterý 22. května 2018

luca zaia veneto

Zaia: neposlouchejme idioty

Luca Zaia, lidovým hlasováním volený předseda vlády italského regionu Veneto, měl na mysli bruselské. Toto je podivná Evropa, která si myslí, že může o všem rozhodovat, je to Evropa v pazourech byrokratů a nařízení jsou hodnotou jejich života. Zaia na zasedání evropského výboru pro regiony komentoval rozhodnutí Evropské komise, pohnat před soud Itálii kvůli smogu a xylelle v oblasti pádské nížiny. Německý palm-margarín ve většině produktů na regálech v supermarketech v Česku komisařům nevadí.
    Životní prostředí je pro nás důležité, řekl Zaia, ale žijeme v obrovském teritoriu pádské nížiny, která se geograficky podobá míse a je zde větší znečištění než kdyby se blížila otevřené prérii.
     Uvědomme si, že pádská nížina je oblast největšího podílu HDP v Itálii a v Evropě. Veneto se podílí 150 miliardami na HDP a je zde 600000 podniků. Pokud skoncujeme se znečištěním, pak ať nám Evropská unie řekne, z čeho budeme žít. V pádské oblasti je mnohem menší znečištění než v evropských metropolích, měli bychom se též zabývat chováním a sympatiemi Evropské komise k jednotlivým členským státům.     

Žádné komentáře: