sobota 14. dubna 2018

ct video

Televizní videa v české (a západoevropských) televizi

Podle Il Giornale. Video s údajným chemickým útokem rozšiřované původně džihadistickými rebely – stačí k tomu, aby vypukla světová válka?
Podobná předchozí videa.

1. Únor 2003, americký ministr zahraničí Powell prezentoval v Radě bezpečnosti video o chemických a biologických zbraních Saddama Husseina. Prý ohrožují svět. Statisíce Američanů hledali a nikdy se nic takového nenašlo. Kdo zavinil válku, která rozvrátila Blízký východ, o tom se v televizích mluvit nesmí:
2. Únor 2011. Videa se hřbitovy obětí Kaddáfího. Jak dojemné. Hřbitov Sidi Habed. Propagandu organizovala BBC a Katarem placená Al Jazeera. Francie dostala záminku a bombardovala až do definitívního konce.
3. Srpen 2016. Omranský chlapec, celý (západoevropský)svět plakal, Bílé helmy ho zachránily z trosek domu po ruské bombě. Foto distribuované Aleppo Media Center aneb tiskovým střediskem Al Nusry. Po osvobození Aleppa jeho otec řekl, že Bílé helmy mu kluka vytrhly z rukou a filmovaly v kulise domu.
4. Sýrie 2014. Syrské dítě zachránila řádová sestra z rukou Assadových mučitelů. Dojemné video. Na podzim téhož roku prozradil norský režisér Klevberg, že video je částí připravovaného filmu Gladiátor, točil je na Maltě. 
5. Duben 2018. Video ze 7. dubna rozšířené vzbouřenci z Al Islamu, skupiny placené Saudskou Arábií. Město Douma kontroluje tato skupina, video ukazuje důsledky chemického útoku několik hodin před útokem vládních helikoptér. 

Žádné komentáře: