čtvrtek 8. února 2018

merkelova schulz multikulti

Groko a hrůzy další díl

Merkelová se Schulzem se dohodli. Dva malomocní povedou dál Německo a Evropskou unii. Na str. 167 (a jinde) jejich koaličního programu se dočteme podstatné: budou bojovat proti antiislámským náladám a vrata do Německa a do Evropy se nezavřou. To ostatní v jejich programu je zbytečné a komedie pro Němce, kteří je volili, dnes by pro tuto povedenou dvojici hlasovalo 47% Němců. Multikulturalismus a kulturní relativismus budou pokračovat. Merkelová, aby si udržela post, darovala Schulzovi klíčová ministerstva a ministerstvo financí navíc, oproti předchozí koalici, i když SPD utrpěla velkou volební porážku. Nalevo, napravo, zepředu, zezadu, co na tom záleží, hlavně, že vládneme. 
    Dva malomocní nám budou dál diktovat a ruinovat evropskou civilizaci o níž nic neví. Giulio Meotti, šéfredaktor Il Foglio, bilancuje důsledky jejich ideologie.
     Nejdřív synagogy, němí svědkové zániku – proměnily se v muzea, plavecká centra, nákupní střediska, policejní stanice i mešity. Nyní jsou na řadě viditelné židovské symboly, Davidova hvězda a kippa. Podle šetření židovských organizací polovina Židů v Evropě se necítí bezpečná, když na sobě mají viditelné židovské symboly. Mají pravdu. Před dvěma dny v Sarcelles napadli a zranili dva muži osmiletého židovského chlapce s kippou na hlavě. Počátkem ledna nedaleko odtud, řízl do obličeje jeden muž 15letou židovskou dívku, měla na sobě uniformu místní židovské školy. Normální situace pro francouzské Židy. Evropské elity hlásají multikulturalismus, nyní zažíváme nejen pravidelné ataky na obležené židovské obyvatelstvo, ale i dechristianizaci Evropy. 
     Historická bazilika sv. Lamberta v Německu byla před pár týdny zbourána. Ironií osudu, že proti zbourání protestovalo 40 aktivistů sekulární organizace Greenpeace, se sloganem „kdo ničí kulturu, ničí člověka“.  Likvidace starých chrámů není žádnou ekonomickou záležitostí. Příjmy katolické církve v Německu loni dosáhly 6 miliard eur. Jedná se o kulturní zánik. Je to osud, který potkal a potká mnoho dalších křesťanských míst v Evropě.
     Britský trh s realitami má novou kategorii: bývalé křesťanské chrámy. Bývalý metodistický chrám v Surrey je poprvé ve své 154leté historii nabízen ke koupi. O pár dní později se nabízí kostel v Londýně.
     Religiózní symboly jsou součástí civilizace. „Komunismus byl falešným náboženstvím, ale měl svoji liturgii“, řekl spisovatel Houllebeck v interview. „Zničit náboženství je obtížnější než zničit politický systém. Náboženství má klíčovou roli pro soudržnost společnosti.“
    Kde zmizí staré symboly, nastupují nové -  s jejich vlastní identitou. „Islám je reakcí na křesťanství, které chce nahradit“, říká profesor Rémi Brague, autor knihy o náboženství. Islamismus je pokus nahradit židovsko-křesťanskou civilizaci. Evropa je již dnes zaplavena islámskými symboly, zahalená žena, oddělené bazény, modlitební místa na pracovištích, minarety, mešity, halal.
     Rémi Brague dodává, že svobodné instituce se nerozvinuly na místech, které nebyly ovlivněny židovskými nebo křesťanskými idejemi. Tato proměna by se měla dotýkat i sekulárního člověka, který se o náboženství nezajímá. Zatvrzelým ateistům mohou být náboženské symboly lhostejné – ale neměli by být lhostejní i k symbolům, které nahradily ty staré.
  

Žádné komentáře: