pondělí 15. ledna 2018

orban zeman

Schengen chřadne

Schengen potřebuje rychlou infuzi, maďarský ministerský předseda Orbán v sobotním Welt am Sonntag. Italská levicová vláda, stejně tak jako řecká, dělají málo nebo nic, aby zastavily masy odjinud, jak jim schengenské konvence ukládají. Největší vinu na současném stavu má bruselská kamarila.
    Evropská unie má zákonnou povinnost chránit vnější evropskou hranici. Když to při zasedání Rady (ministerští předsedové) připomenu, nejraději by mě vyhnali. Evropské unii chybí v tomto směru vůdci. 
    Pokud nechrání vnější hranici, pak musí každý členský stát chránit tu svoji. V otázce imigrantů si nenecháme od Bruselu diktovat. Jen Maďarsko (a Česko s prezidentem Milošem Zemanem) rozhodne, kdo se smí v Maďarsku zdržovat. Při zachování tohoto základního principu jsme ochotni se bavit o imigrantech.
Berlín nemá dostatek citu a ani solidarity
  Maďarsko má v důsledku historické zkušenosti a geografické polohy  podstatně větší cit pro otázky imigrantů než Německo. Nacházíme se na evropské periferii, když proudí masy, bijeme na poplach.
   My jsme solidární, stálo nás to už miliardy eur, naši vojáci hlídají hranice Evropy. A co na to Brusel a Berlín, zesměšňují nás a nic nám na ochranu hranic nedali, řekl maďarský premiér.
     Když se dají masy na pochod, pak v každém normálním člověku, který jim stojí v cestě, to bije na poplach. Pouze zkorumpovaní bruselští politruci a Merkelová se tomu podle usmívají. Oni plus jejich národní přisluhovači v politiku a médiích. Prezidentský kandidát Drahoš kývá souhlasně Merkelové.“Nemějte strach“, řekl v sobotu tento rádoby velký vědec. Velký „antikývač“ Topolánek, jak nás ujišťoval na plakátech, kývl příštímu malému kývači jako první.
     Hans Ruckert v ET píše, že záměrem Bruselu je destabilizace členských zemí Evropy do té míry, aby mohli nastolit neomalenou diktaturu EU.      

Žádné komentáře: