pondělí 28. srpna 2017

barcelona teror manifestace

Komedoši v Barceloně

Půl milionu se jich v neděli sešlo v Barceloně. No tinc por. Proti teroru. Svolala to katalánká vláda a barcelonská radnice. Starostka Ada Colau šla v první řadě. Několik let propaguje a organizuje muslimskou imigraci do města, logičtější by bylo vyšetřování jejích poloilegálních aktivit. V druhé řadě král, španělský ministerský předseda a předseda katalánské vlády a další, včetně politické mrtvoly Zapatera. Tato sešlost nedělá vůbec nic proti imigraci z které vzchází teror, pokud jí přímo neotvírá dveře.
    Lidé volali hesla nebo nesli transparenty jako „Ukázali jsme světu, že nemáme strach; dokážeme žít ve svobodě; jsme multikulti a chceme mír a svobodu.“
    Albert Rivera, šéf důležité partaje „Občané“ doslovně: „Hrstka špatně vychovaných neotráví atmosféru města.“ Oni mu to hlupákovi (a jim všem) ještě spočítají. Sestra vraha Moussa Oukabir měla projev v němž odsoudila počínání bratra a žádala sebekritiku (všichni máme máslo na hlavě). Jak dojemné. Představa, že s tímto půl milionem sdílíme jedno evropské soustátí, vyvolává mrtvolné mrazení v zádech.
     Miliarda lidí na světě dnes uvidí ve svých televizích barcelonskou komedii. Určitě to přesvědčí radikální muslimy, aby s tím skončili. Spíš naopak, když uvidí stádní reflex davu v Barceloně a trapné až hanebné chování jejich vůdců. Dnes víme, že lid v Barceloně je proti násilí, předevčírem jsme si mysleli opak. Politická kasta ve Španělsku místo skutečného činu inscenovala dnešní komedii bez smyslu.
     V jednom psychologickém žurnále zabývajícím se inteligencí odhadli, že Poláci mají o dost vyšší IQ než Španělé. Průměrný španělský student si v testu zapamatuje 4 cifry z 10, Polák 6. Vysvětluje to dnešní manifestaci v Barceloně. V Polsku nebo Maďarsku by takový trapný spektákl nepřilákal půl milionu lidí, ale proč taky, místo komedií, místní vlády jednají a jsou ochotny reálně udělat pro obranu svého lidu vše. 
V el Periodico komentuje zprávu Python32.
   Tisíce nápisů proti islamofobii.  A nápis proti islámskému terorismu: žádný. Co bylo vidět dnes v Barceloně je hanebné. Patnáct minut jsem se svojí snoubenkou sledoval manifestaci. Vyplynulo z ní, že problémem dnešní Katalánie je islamofobie a ne islámský teror.  
       


Žádné komentáře: