pátek 23. června 2017

moscovici merkel macron

Rozhodli se a o dalším se nedohodli

Macron a Merkelová. Chtějí posílit eurozónu, a tak zóna dostane financministra. Hlídat bude státní rozpočty zcela v intencích německého komanda.  Oni dva se dohodli, ostatní jsou zbytečné křoví. EU komisař Moscovici se vyjádřil, že nebude proti, když to bude on. S Macronem se zná dobře a má důvěru Merkelové. Komise též tvrdí, že v podstatě nejsou jiní kandidáti a proč ne on? Navíc když je tak dobře připraven.
    Moscovici původně radil Segolene Royal v ekonomických otázkách v její prezidentské kampani. V televizi působil trapně, ne pokud šlo o sako a kravatu, ale o ekonomické záležitosti, nebyl  kompetentní. Ekonomii moc nerozuměl, něco chtěl socializovat víc něco méně. Něco nebo někoho hodlal dotovat. Francouzi tenkrát byli prozíraví a Royalovu nevolili, Sarkozy byl v ekonomii znalejší než Moscovici. 
    Moscovici pochopil, že s Royalovou terno neudělá, dovedně ji zradil a přidal s k exmanželovi Hollandovi. V tom čase byl viceprezident lobbistického centra velkých finančních korporací. Holland ujišťoval velké finance, že s ním jim nic nehrozí a když se stal prezidentem z Moscoviciho udělal ministra financí. Velkým financím opravdu nic nehrozilo, ale egyptské rány udeřily na francouzské národní hospodářství.
    Holland ekonomii moc nehověl, ale bylo mu rychle jasné, že s Moscovicim zkolabuje on i celá francouzská ekonomika. A tak mu vyprosil u Merkelové post v Bruselu, Moscovici se stal komisařem pro ekonomii. Pro svoje recepty má větší klientelu a je tam jako ryba ve vodě, o žádnou ekonomii tam přece nejde a v intrikách je velmistrem.
    Kam se přesunou dvě unijní agentury, které po Brexitu opouští Británii, se ještě nedohodli (Merkel, Macron). Merkelová ve čtvrtek prohlásila, že se radí s kolegy z EU, ale protože lež je její pravdou, tak blízká pravdě bude zpráva z Wirschaftswoche - bankovní dohled (EBA) do Frankfurtu a evropská agentura EMA do Lille.  

Žádné komentáře: