neděle 22. ledna 2017

obama srbsko

Nakonec pracoval

Obama působil osm let dojmem laisser-passer člověka s preferencí v golf úderech. Nebylo tomu tak, těžce pracoval. V pondělí před odchodem z Bílého domu. Najmenoval 72 kamarádů do funkcí federální důležitosti a nominoval 17 osob, které musí potvrdit senát. Pracovní záchvat překvapil i jeho spolupracovníky. Dobrák Obama. Pamatoval na kamarády. 
    Avril Haines do národní vojenské komise; Sarah Hurwitzová psala projevy manželce Michelle a tak ji odměnil jobem ve státní službě. Kamarádi, kteří mu dělali společnost v Bílém domě jako Raffi Freeman-Gurspan, Christy Goldfuss, Amy Pope atd. půjdou do národní rady pro infrastrukturu. Narychlo též jmenoval velvyslance do Konga a člena mezinárodní komise pro obchod.
    Celou éru Obama trefně charakterizoval srbský prezident Nikolic minulý týden v hovoru na rozloučenou s americkým velvyslancem Kyle Scottem: Vaše bezpodmínečná podpora našim protivníkům způsobila naší zemi obrovské problémy. Velmi si slibujeme od Trumpovy administrativy. Naši občané se domnívají, že Srbové si zaslouží lepší přístup od americké vlády.
   Americká ambasáda jednostranně podporuje Albánce v kosovském sporu (a muslimy a Chorvaty a kohokoliv jiného pokud není Srb). Minulý týden zastavili Albánci bombami vlak z Bělehradu do Mitrovice, podle amerického velvyslance na to měli právo. Nikolic obvinil amerického velvyslance z ignorování útoků na srbskou ortodoxní církev v Kosovu, Američané neudělali nic pro implementaci dohod tzv. Společenství srbských obcí, které jsou pro mír v Kosovu zcela klíčové.

Žádné komentáře: