pátek 11. listopadu 2016

kardinal marx bedford

Hnus a hnusnější

Meras koncem října popsal velmi podivné počínání německých biskupů vedených evangelickým kápem Bedford-Strohmem a kardinálem Marxem na Chrámové hoře. Sundali si biskupské kříže prý na přání židovských a muslimských zodpovědných činitelů, údajně, aby neurazili židy u Stěny nářků a muslimy v mešitě na Chrámové hoře. Takto to vysvětlil evangelický biskup Bedford-Strohm na evangelickém synodu v Magdeburgu.
Vysvětloval, že křesťanské chování neznamená demonstrativně někde kříž ukazovat. Musí prý působit mírumilovně. Kritizoval medializaci jejich počínání, prý noviny nezmiňovaly fakt, že skupina biskupů skryla kříž již u Stěny nářků.
    „Inscenuje se kulturní boj, který má ukázat, jak netolerantní je islám, i u Stěny nářků nás bezpečnostní složky žádaly, abychom kříž skryli a neprovokovali, též kardinál Marx souhlasil“.  Kdo někdy navštívil Stěnu nářků ví, že něco podobného se tam neděje a biskup Strohm lže a jeho lež volá do nebe a nebe bohužel zatím mlčí? Nebo snad už přestalo mlčet?
    Informační server opravdových křesťanů kath.net citoval majora Arya Shalicara, mluvčího izraelské bezpečnosti. „Vážení biskupové, pane kardinále Marxi a pane zemský biskupe Bedford-Strohme, tímto vás žádám, aby jste řekli veřejnosti, která bezpečnostní služba na izraelské straně po vás při návštěvě Stěny nářků v Jeruzalémě požadovala, aby jste skryli biskupské kříže a neprovokovali. Podrobně jsem vaše výroky prošetřil a nejsou pravdivé. Stačilo vaše trapné a servilní chování před vašimi radikálními arabskomuslimskými hostiteli na Chrámové hoře (kteří určitě odloží své náboženské symboly při návštěvě křesťanských svatých míst z respektu ke křesťanství), ale tvrdit, že něco podobného vyžadovala též židovská strana hraničí s …. Jako reprezentant izraelské bezpečnostní služby vás žádám o odpověď.  Děkuji“.
   Kardinál Marx zatím neodpověděl, prý se zabývá Lutherem, biskup Bedford-Strohm bůhví čím se zabývá, vyjádřil se mluvčí německých evangelíků. Nejdřív ekumenické bláboly a pak vydával za pravdu Strohmovu prolhanost.
   Odpověď samozřejmě může být pouze jedna: Rezignace všech biskupských lhářů.

Žádné komentáře: