pondělí 26. září 2016

turistika berlin

Přitroublá..

Těžko se dá najít jiný termín odpovídající této realitě, může taky trpět zlatou žilou a stydí se do apatyky. Dovolená v Libyi nebo Saudské Arábii? Turistické dny v Berlíně a to vůdkyni inspirovalo v sobotu k videocastu k bundes-občanům.
   Dovolenkáři by se měli víc zaobírat historií zemí, které navštíví, zdá se to rozumné, ale i v tomto případě to vypadá na asynchronii mozkových hemisfér – doporučila cestování do arabských zemí a na plážích by prý bylo dobré si něco přečíst o historii a vývoji těchto zemí. Dovíme se víc o vzájemných vazbách mezi arabskými státy a Evropou.
    V předarabském období existovaly vzájemné styky, existovaly vzájemně se respektující kultury. Arabské období začíná 7. stoletím, kdy islamizovaní Arabové dobyli  severní Afriku a Blízký východ, předtím velmi rychle eliminovali židovské a křesťanské státy na arabském poloostrově. Zlikvidovali byzantskou přítomnost v severní Africe a právě tento zlom je centrálním bodem tisíciletého konfliktu. Bez této islámské expanze by severní Afrika prodělala civilizační vzestup paralelní Evropě a civilizace by odtud staletí vyzařovala do celé Afriky.
   Historie Byzance a židovskou a křesťanskou přítomnost na arabském poloostrově by Němci měli studovat, nejen na plážích, ale i ve školách, levičácká zelená politika to vymazala z učebnic historie. A hlavně už Merkelovou a spol. nevolit.

Žádné komentáře: