čtvrtek 8. září 2016

commerzbank stuttgart

Pryč od nich..

Bankovní domy, často sanované obrovskými částkami státních peněz, které dávno rezignovaly na podporu reálné ekonomiky a pohybují se v investičních bublinách, mají tendence vstupovat do politiky neomaleně mafiózním způsobem. Commerzbank je hrůzným příkladem.
   Předseda  parlamentní frakce Alternativy pro Německo (AfD) ve Stuttgartu Heiner Merz sdělil tisku, že stuttgartská  Commerzbank odmítla parlamentní frakci AfD zřídit účet. Zodpovědný bankovní škrabák uvedl  obchodně politické důvody. Každý jednatel firmy nebo předseda bytového družstva ví, jak nepříjemné důsledky to může mít, navíc v tvrdými regulemi svázaném Německu.
    Článek 3 německé ústavy: Nikdo nesmí být kvůli svému pohlaví, původu, rase, jazyku, náboženství a politickému přesvědčení diskriminován.
  Podle Hainer Merze tak rozhodli v centrále banky ve Frankfurtu. Přitom tento bankovní kolos by bez státních peněz dávno zbankrotoval. Před pár lety do něj stát nalil 18.2 miliard eur. Vedení vedlo banku ke krachu, samozřejmě jejich vlastní konta nabobtnala. Banka propustila víc než 10000 zaměstnanců. Akcie banky spadla z 20 eur na pět.
   Frakční šéf AfD ve Stuttgartu prohlásil, že rozhodnutí banky není rozumné a AfD dá na posouzení svým členům (i nečlenům), zda-li by pro ně nebylo lepší též ze společenskopolitických důvodů od banky odejít a zřídit si konta jinde.

Žádné komentáře: