pátek 9. září 2016

burkini alzir

Mladé Alžířanky a francouzští levicoví zpátečníci

Na informačním serveru Boulevard Voltaire píše profesorka literatury Christine Celerier. V roce 1989 rozhodla státní rada o dotazu ministra školství Jospina.
Státní rada, což je nejvyšší soudní dvůr, zaplněný politiky a zpolitizovanými soudci, naznal, že foulard na hlavě ženy i když jde o náboženský symbol, v školním zařízení je kompatibilní s francouzským civilním nebo laickým státem. Důvody formulovali v politických termínech.
  V roce 2016, kdy se prohloubila politizace a levicové zparchantění státní rady, zakázala státní rada k velké radosti islámských spolků a proislámských organizací, levičáckých lig práv atd,. výnosy některých starostů (např. v Nice)  zakazujících burkini na pláži. Podle francouzského nejvyššího soudu, když se muslimům nepovolí balit své ženy do ponižujícího krunýře, utrpí práva ženy.
   Soudci a soudkyně by si měli něco podobného vyzkoušet, samotní, jak víme z Houellebecqových románů pořádají sexuální nálety na Thajsko a Kubu. Jejich rozhodnutím utrpěla hlavně morálka a přirozený zákon, který dává ženě a muži stejné právo (nehalit se).  Starosta korsického Sisco si nechal potvrdit zákaz burkiny včas administrativním tribunálem v Bastii a rozhodnutí státní rady zatím ignoruje.
  Údajní ochránci lidských práv uvedli do Francie netolerantní odnož islámu, která žádná lidská práva neuznává. Mezitím, kdy ve Francii vítězí levicoví zpátečnící a obskurní islám, v Alžírsku středoškolačkám odmítli vstup do školy, protože nebyly dostatečně zahaleny. V muslimském Alžírsku se vede boj o emancipaci a právo nemít zahalenou hlavu. V perverzní Francii něco zcela opačného. Zahalení znamená jednoznačné podřízení ženy muži.
  Vzpurné středoškolačky v Alžíru byly předány rodičům, kterým byla dána lekce o dobrém chování dívek. Úplně zahalená hlava, dívat se směrem k zemi a ne muži do očí, poslouchat mladšího bratra a čekat na chodbě školy, až přijde z rodiny nějaký muž a odvede dívku domů. Pokrok a boj za tuto kvalitu se odehrává v Alžírsku nebo Maroku, určitě ne v amorálních a nemyslících hlavách francouzské levice a spol., pokrok není na straně zahalené hlavy a burkini.

Žádné komentáře: