pátek 29. července 2016

trump revoluce

Revoluce začala

Píše Guy Millière na americko-francouzském informačním serveru Dreuz.info.
Francouzský tisk, hojně komentující demokratickou konvenci, republikánskou moc nezmiňoval. O republikánské konvenci psal (unisono evropskounijní) tisk, že se konala a žena Donalda Trumpa je imbecilní a Trump je nebezpečný kretén.
Až na výjimky nebyla publikována žádná kniha, která by bilancovala Obamovo období. A co inkarnuje Donald Trump, o tom ve Francii nikdo neví. Škoda – on je revoluce.
   Revoluce, která straší demokratickou partaj – Trump může vyhrát. Straší i republikánský establishment, který též doufá v jeho porážku. Straší americkou levici, která je komplicem vrahů příslušníků policie. Vzbuzuje odpor u velkých amerických médií. Pouze Fox News je informační kanál hodný toho jména.
   Revoluce byla zřejmá již první den konvence. Téma bezpečnost: experti na zahraniční politiku definovali největší nebezpečí pro svět, na rozdíl od Obamy to pojmenovali – islámský teror. Na konvenci mluvili příslušníci speciálních složek o zabíjení v Dallasu, v Baton Rouge a jinde. Mluvili o kriminální povaze vůdců „Black Lives Matter“, které nedávno přijal Obama. Matka jednoho ze zabitých v Benghazi promluvila o perverzním charakteru Hillary Clintonové: lže lidem, jejichž děti a bratři byli zavražděni.  Jiní připomněli, že privátní server emailů Hillary s tajnými informacemi,  stál život mnoha amerických agentů v Benghazi. Večer uzavřelo vystoupení Melánie Trumpové. Důstojné a respektovatelné. Dva řádky jejího projevu mohly připomínat projev Michele Obamové. Editor řeči se omluvil. Jednalo se o zcela banální záležitosti. Pokud Obamová řekne, že oheň něco spálil, a vy to řeknete též, jste plagiátor. Okamžitě to Hillary použila a tisk to do nekonečna opakoval.
  Druhý den se konvence věnovala ekonomii. Terapie americké ekonomie ordinované Obamou byly zpochybněny. Třetí den zvolila konvence Mike Pence, konzervativního guvernéra z Indiany kandidátem na víceprezidenta.
   Pokud bude Trump zvolen, pokusí se napravit zlo, které ve světě a v USA Obama spáchal. Americkému establishmentu hrozí zemětřesení a americké levici hrozí debakl. Většina těch, kteří pracují ve Státech a ve světě pro velká média, jsou v šoku.
    Bohužel i část republikánského establishmentu vede de facto kampaň pro Hillary. Není to korektní. Mitt Romney a John Kasich, guvernér Ohia, nesou velkou zodpovědnost.

Žádné komentáře: