pondělí 25. července 2016

erdogan cdu

Erdoganizace německých křesťanských demokratů

   Možná adekvátnější by bylo tvrzení o islamizaci této partaje.  Preussische Zeitung píše, že s požehnáním Merkelové  založili sympatizanti Erdogana v CDU iniciativu „Muslimové pro Unii (myslí se CDU) - MIDU.“  Zakládající členové muslimské iniciativy v CDU - spousta mladých žen s šátkem na hlavě, vysvětlili německé televizi, že jsou konzervativními sunnity a patří do CDU. Liberální Erdoganovy kritiky, turecké Alevity, |Kurdy mezi nimi není vidět. 
  Mluvčím nové iniciativy je  Cihan Sügür, podle vlastního vyjádření „sociální mediální aktivista.“ Tento 25lety aktivista zdůvodňuje přítomnost muslimského svazu v křesťanské straně tím, že sice nevyznává křesťanské náboženství, ale svobodný a demokratický pořádek. Členové MIDU jsou spíš přívrženci Erdogana a jeho partaje AKP než Merkelové. Preussische Zeitung má za to, že za iniciativou se skrývá samotný Erdogan, který má zájem německou CDU ovládnout (pokud se tak již nestalo). Generální sekretář CDU Tauber poslal zakládajícímu mítinku MIDU zdravici. Na zasedání pozvali i zástupce centrální rady muslimů v Německu a dokonce i Dittib, což je turecko-islámská unie náboženských zařízení přímo řízená tureckým ministerstvem, dál Attib, což jsou islámská kulturní sdružení.
   Za CDU již byli zvoleni do zastupitelstev různých úrovní muslimští kandidáti, z nich se nikdo konference MIDI nezúčastnil. Organizátoři MIDI jim totiž vyčítají, že jsou vzdáleni muslimské základně. 

Žádné komentáře: