pátek 29. července 2016

demokraticka konvence

Demokratická nominační konvence

Demokratická konvence v minulých dnech ve Philadelphii nominovala Hillary na prezidentského kandidáta. V bílém kostýmu závěrečný den vypadala jako svá mladší dvojnice. A hodlá svět a Ameriku sjednocovat, není proti žádnému náboženství, nerozdělovat  jako darebák Donald.
  Citovala z brožury pro střední školy Rooseveltův výrok a tisícihlavé osazenstvo asi basket centra zjihlo.   Je to sympatická žena a navíc cílevědomá, bude i pracovitá, ale stejně doufejme, že neuspěje. Nakonec pochopí, že je to tak dobré nejen pro Ameriku a svět, ale též pro ní.
   Obamismus neuspěl a nějaké jeho kříšení je trapné, mrtvolu v márnici nevzkřísíte, když ji do úst nalijete vodku. Všichni ti svatí a polosvatí a údajně dobří na demokratické konvenci tak působili. Aréna  oživovaná starými hesly a kulisami. Tento typ komunitní, gendrové a feministické radosti už zchátral. Konečně musí zvítězit silní, inteligentnější a schopní a třeba bílí muži. To je potřeba a nutnost doby. Zpěvy hollywoodských atrap na konvenci připomínaly obřadní síň krematoria v slavném Salingerově románu. Chudák Holden a chudera Hillary.
   Francouzská čtyřiadvacítka tomu věnovala velkou část dne. Po dvou teroristických dnech strávili moderátorky odpoledne a večer s Hillary a francouzskými odborníky. Hillary otevřela nová témata némlich téma ženy, a jako Barack otevřel vrata Bílého domu černým nebo aspoň mulatům, tak ona stamilionům amerických trpitelek, které prý již po oval offisu touží dlouhá staletí.
   Odbornice z univerzity působila zasvěceně, zná se osobně s Barackem. Změnilo to mocenské poměry na diskuzním panelu. Sešlost na televizním panelu začala působit dojmem kroužku pythagorejců, On, tentokrát Barack ne Pythagoras to řekl nebo chtěl říct a to je potvrzením pravdy.  Republikánská strana je v troskách a lepší než imbecil Trump je i senátor McCain, rozhovořila se černošská aktivistka. Osvíceně pokračovala „Škoda, že nemáme francouzský volební systém, bylo by víc kandidátů.“ Asi by též hodlala kandidovat.
   Univerzitní politický odborník dlouze hovořil o lidských kvalitách Hillary, pohladila mu prý po hlavě malou dceru, je to úžasný symbol směrem do budoucnosti, Hillary otvírá těmto dívenkám budoucnost. Emotivní mladý profesor politických věd. Panel zaslzel, pouze otrlá moderátorka zvyklá na leccos znejistěla, neboť slz se jí nedostává. Na francouzských univerzitách se nedostává peněz a hrozí propouštění hlavně ve společenských vědách, takže přítomní téměř vědci se předháněli v politické korektnosti až za hranici vkusu.
    Ti samí přítomní před pár lety nenechali na Hillary nitku suchou, když bojovala s Obamou o nominaci. Zpochybňovali její odborné a morální předpoklady. Tenkrát argumentovali tím, že proti Obamovi  využívá feministickou kartu.  Na panelu přítomný právník s praxí ve Francii i ve Státech se snažil polemizovat s přítomnou politickokorektní většinou. Trump má program, a tak silný, že mu vyhrál primárky. Moderátorka ho utnula, taky nechce přijít o job, a tak politicky korektní panelisti zvítězili, aspoň v pořadu, u publika to bude opačně.      

Žádné komentáře: