úterý 3. května 2016

timmermans komisar


Komisař Timmermans

Připomíná prďocha z jednoho Felliniho filmu, na své pětistovce smradil  a otravoval život v Rimini. Frans Timmermans, arogantní Junckerův souputník a místopředseda jeho komise má mnohem širší oblast působení než je Rimini.
 Juncker si  ho k sobě vybral v pseudodemokratickém unijním systému. Pravděpodobně oba mají stejně blízko/daleko k LuxLeak podvodům a mohou se vzájemně krýt. Timmermans je holandský „významný politik“ z profese od počátku světa (Unie) až do konce světa (Unie). Jinak vyniká především nabubřelou arogancí směrem na východ a jih (Evropy) a konečně směrem k lidu vlastní země.
   Michael Paulwitz, německý žurnalista nejvyššího druhu píše v Junge Freiheit, že když posloucháte Timmermanse, teprve pak pochopíte, proč se ministři Unie nazývají komisaři. Tento první místopředseda Junckerovy komise se chápe jako neohrožený bojovník v žoldu světového ducha. A světovým duchem nebo spíš smradem je multikulturalismus. Říká tomu „Diversity“ s politickokorektním šklebem k tomu, to aby jste věděli, že jen on a jeho kumpáni ví. Jeho diversity je osudový smysl a budoucnost Evropy. Říká to kupodivu na Holanďana velmi triviální angličtinou. Celá naše planeta bude unifikovaná a celá bude diversity. Rozpor v termínech?
   Kdo se proti tomu ohradí a nedej bože setrvá na svých národních pocitech a je skeptický k tomuto Holanďanovi a jeho chlebodárcům, tomu to Timmermans vysvětlí v žargonu bolševické Čeky. Multikulti nebo válka. Rád míří především na východní Evropu.
   Kdo dospěl jako Timmermans do tak vysoké nomenklaturní polohy, která nepodléhá žádným voličům a národní zodpovědnosti, může zcela otevřeně naznačovat, jak je mu celá Evropa ukradená a Evropany jako obtížný hmyz s rozkoší vymění za kohokoliv jiného. Kromě politiky a intrik nic nezná, od roku 1961 zasedal za stranu práce v holandském parlamentu, syn diplomata a sociální demokrat rodinnou tradicí. Loď, u jejíhož kormidla momentálně sedí ztroskotá, ale on to přežije.
   I tak banální fakt, jako je časově omezené působení v politice by eliminovalo tyto lidi a povýšilo evropskou demokracii.

Žádné komentáře: