sobota 14. května 2016

syrie asad

Syrský arcibiskup: Evropa tvrdě zaplatí za svoje počínání

Arcibiskup z Aleppa Jean-Clement Jeanbart vyzval západ, aby nebral za Sýrie žádné další uprchlíky. Měli by zůstat v Sýrii a zasadit se o ukončení války. Západ se tváří, že soucití se Syřany, ale vůbec nezná jejich problémy. Pochybuji o tom, řekl arcibiskup za návštěvy v Kanadě.
Vyjádřil zklamání z toho, že křesťané hromadně opouští zemi. Od počátku války klesl počet křesťanů z 1.5 milionu na 0.5 milionu. 
    Arcibiskup z Homsu Philippe Barakat prohlásil, že Evropa tvrdě zaplatí za zamlčování role Saudské Arábii v blízkovýchodním konfliktu. „Evropské vlády znají pravdu a mlčí, protože chtějí saudské investice. My křesťané jsme při tom za zvířata a s námi se nepočítá.“
   „Imámové ze Saudské Arábie, Kataru a Turecka importovali do Sýrie radikální, násilný islám a vyprovokovali válku. S falešným islámem ze Saudské Arábie se nedá žít, všechno zabijí“, řekl arcibiskup. „Bashar al Assad je tolerantní, jeho vláda je pro křesťany dobrou vládou. Setkáváme se s respektem a pomocí“, tolik arcibiskup z Homsu.

Žádné komentáře: