čtvrtek 28. dubna 2016

verejne mineni


aaaapreussische-allgemeine.de/

(Ne)čekané

 Každý třetí mladý muslim v Evropě  sympatizuje s Islámským státem. Politickokorektní média vydávají atentátníky v Bruselu a Paříži za pomýlené jednotlivce. Podle průzkumu názorů u muslimské populace je tomu jinak.
  Pětina až třetina mladých muslimů se ztotožňuje s politikou Islámského státu (IS) a většina mladých muslimů vůbec zločiny IS toleruje.
  Průzkum provedl institut veřejného mínění PEW se sídlem ve Washingtonu. 22% mladých muslimů v Německu souhlasí se sebevražednými atentáty; 29% ve Španělsku; 35% v Británii; 42% ve Francii. 80% mladých Turků v Holandsku nevidí na Islámském státě nic špatného. Miliony muslimů projevují otevřené sympatie a pochopení  pro ideologii a cíle IS. V desítkách francouzských škol byla pietní minuta ticha za zavražděné žurnalisty z Charlie Hebdo otevřeně ignorována a rušena. V Belgii jdou  sympatie mladých muslimů k IS ještě dál.
  Podle analýzy arabskofonního  facebooku entuziastické komentáře pochází z Kataru  (47% sympatizantů); Pakistánu (35%); A Belgie – 31% sympatizantů. Belgie překračuje mnohé arabské země. Libye (24%); Británie (24%); Španělsko (21%); Francie (20%). 
   Největší sympatie má IS v arabském světě. Podle odhadu 42 milionů Arabů v arabském světě sympatizuje s IS, i když muslimští vůdci těchto zemí do nekonečna opakují, že IS nemá s islámem nic co do činění.  Bezprostředně po masakru Charlie Hebdo podle průzkumů  Al-Jazeery 81% dotázaných v arabském světě sympatizovalo s IS.  Islámští bojovníci míří na celou nemuslimskou populaci, v kavárnách v Kodani, v Bruselu, na plážích v Tunisu, v Paříži – legitimní válka v prorokově jménu. A muslimské komunity v Evropě, kromě velmi opatrné verbální formulace, proti tomu nebojují i když jde o lidi z jejich řad.

Žádné komentáře: