sobota 9. dubna 2016

nemecka demokracie

Konec druhé německé demokracie

Podle Manfred Kleine-Hartlageho, publicisty na volné noze.
Občanskou iniciativu, na níž se účastnili i excelentní němečtí juristé jako např. profesor  Karl Albrecht Schachtschneider a další, ústavní soud zamítl. Iniciativa mířila na nelegální imigrační politiku Angely Merkelové a mocenské kasty kolem ní.

Pokus profesora    Schachtschneidera dovést ústavní cestou vládnoucí politickou kastu k respektování zákona, německý ústavní soud pod vedením Andrease Voßkuhle zmařil. Soud se vůbec nezabýval právními argumenty, ale žalobu téměř bez zdůvodnění odmítl. Mělo jít o jednu z nesčíslných, nepodložených žalob, kterými se soud nemůže zabývat. Ústavní soud se nehodlá zabývat žalobou vynikajících právních kapacit, přitom se jedná o existenci právního státu jako takového, a smete ji se stolu.
  Kdo monitoruje činnost ústavního soudu, si nedělal iluze. Možná se dal očekávat výrok typu „ano-ale“, kterým obvykle soud jakoby napomínal vládnoucí politickou kastu. V případě imigrace ústavní soud ponechal pučistické vládnoucí kastě úplně volnou ruku.  Právní stát vydán na pospas libovůli vládnoucímu a ústavě nepřátelskému kartelu. Soudu asi nebylo jasné, že právě on je poslední institucí, která ještě může vzbuzovat důvěru. Svým (ne)rozhodnutím demoralizoval obhájce zákona, ukázalo se,  že soud není korektivem vládnoucích, ale součástí vládnoucího kartelu.
  Německá ústava nabízí ještě jednu možnost (článek 20, add. 4, Základního zákona). Právo lidu na odpor.
  Definitivní ztroskotání druhé německé demokracie během sta let její existence se přiblížilo. Spolková republika se měla učit z důvodů ztroskotání Výmarské republiky. Naslouchat hlasu lidu, na ignorování hlasu lidu právě Výmarská republika ztroskotala.  Co je už nyní jasné, demokracie netroskotá na struktuře institucí, ale na vůli mocenských skupin ji zničit. Troskotá z důvodů parazitismu bezcharakterních, zbabělých a zkorumpovaných  individuí v politice, hospodářství, justici a médiích, to jsou užiteční idioti mocenských skupin v pozadí.   
    

Žádné komentáře: