čtvrtek 7. dubna 2016

david coburn UKIP

Pryč z umírajícího evropského superstátu

David Coburn, člen Evropské parlamentu, UKIP (strana pro nezávislost Británie). 
Pryč z Evropské unie?
  Británie vstupovala do seskupení volného obchodu. Zpočátku nikdo neblábolil o společné hymně a vlajce (a dalším).To další Británie zrovna nepotřebuje. Potřebujeme demokracii a parlament funkčního typu.

75% zákonů, které platí v Británii, se přijímají v Bruselu. Zdá se nám rozumným, aby v Británii rozhodovala britská vláda a britské zákony. Evropská unie je nedemokratická, oligarchická struktura. Rozhodují tam nikým nevolené orgány. V zájmech německých.
Nezpůsobí odchod Británie ekonomickou katastrofu, jak v Británii, tak v Evropě?
   Ne. Obchodovat budeme i dál. Chceme obchod, ale ne unijní diktát. Náš import z Unie převyšuje export a tedy hlavně Unie bude mít zájem, aby to fungovalo i dál. Chceme svobodně obchodovat s ostatním světem a stupidní předpisy ať si Unie nechá. Nyní už eurozóna bankrotuje. Jsme zainteresováni na těsných hospodářských vztazích s Čínou, jižní Amerikou atd. Nejsme moc zainteresováni na zmírajícím evropském superstátě.
Španělé pohrozili, že pokud Británie opustí Unii, Gibraltar v ní zůstane?
  To je banální záležitost, Gibraltar patří Británii. A co španělské enklávy v severní Africe? Španělsko krok za krokem kráčí k bankrotu, podobně Itálie a Francie. Řecko a Portugalsko již zbankrotovaly. Unie se podobá Titaniku. Británie ji musí co nejrychleji opustit.
  

Žádné komentáře: