čtvrtek 7. dubna 2016

izrael tel aviv

Teror ve velkém v Evropě

  Když to říká izraelský ministr obrany, je to pravda. Být ministrem obrany v Izraeli znamená oplývat kvalitami, které bohužel už dávno z evropského politického prostoru vymizely. Zbývají tu hrůzy typu merkel, juncker, holland a další v zástupu za nimi, kteří už samotní představují velké riziko pro evropské národy. 
  Stovky džihadistů plánují atakovat evropské cíle, řekl ministr obrany Ya´alon polskému kolegovi  Macierewiczovi ve středu při jeho návštěvě v Tel Avivu. Máme obavy, že to, co jsme viděli v Paříži a Bruselu je jenom začátek a další útoky přijdou.  Vývoj situace v Sýrii? Izraelský ministr se domnívá, že konflikt tam ještě dlouho potrvá. Je tam přítomno mnoho džihadistických organizací, které jsou odhodlány dál bojovat.  
  Nyní už džihadisté – radikální islámisté, jejichž ideologií je porážka západu, převedli do Evropy zbraně, které získali v Sýrii a budou se snažit zvítězit v Evropě se svojí extrémní ideologií, varoval ministr. Izrael pomůže syrskému civilnímu obyvatelstvu v případě potřeby potravinami a léky. Jako židé se cítíme povinováni pomoci v této lidské tragedii. Izrael a Polsko mají podobné zájmy a hodnoty. Izrael je připraven pomoci Polsku v zvládnutí  bezpečnostních rizik, řekl izraelský ministr. 

Žádné komentáře: