neděle 27. března 2016

rhazoui

Pod policejní ochranou

  Spisovatel Patrick Verro navrhuje na bvoltaire.fr udělit paní Zineb El Rhazoui řád čestné legie (místo saúdskému princi). Je to žena neobyčejně odvážná a srozumitelná ve svých projevech.  Paní Zineb El Rhazoui vydává knihu v nakladatelství Ring a Patrick Verro jí napsal úvod.
  Francouzsko-marocká žurnalistka se odvažuje prohlašovat, že francouzská média a politici by měli skončit přitroublé bláboly o stigmatizování muslimů. Je čas skončit s akceptováním jiných než evropských standardů. Skryti pod burkami a vousem vnucují Francii své radikální normy, říká žurnalistka. Něco takového říkat ve Francii je životu nebezpečné a pokud nepřijdete o život, profesně vás zlikviduje vládnoucí levicový politickomediální konglomerát.
  Podle francouzko-marocké žurnalistky je čas si položit otázku, kde se v islámu berou tyto fašizující tendence a vůbec, proč Francie samotná produkuje tuto ideologii smrti. Realita je už taková, že Francie  se stala rukojmím a musí přestat naslouchat mravoučným lekcím o rasismu od těch, kteří jsou často subvencováni zeměmi, které mají k rasismu velmi blízko. Okamžitě skončit osočování z rasismu a denunciace  těch, kteří pojmenují radikální islám. Pokud islám opustí privátní sféru a aspiruje na společenské normy, stává se nebezpečným pro demokracii.  Ve jménu kulturních rozdílů se ignorují ve Francii základní společenské principy.  Žurnalistka požaduje princip nulové tolerance k porušování demokratických norem a narušování principu rovnosti pohlaví. Francie musí začít jednat, je absurdní, aby mladí, narození ve Francii, tak snadno podlehli ideologii smrti. Nepomůže bombardování v Sýrii.
  Žurnalistka se vyjadřuje  o Turecku a Tunisku, které evropskounijní propaganda vydává za vzory pro islámský svět. Říká, že propaganda šíří v Evropě falešné iluze, islám se od středověku nereformoval. Sekularistická politika  v Turecku se nahradila jakýmsi pseudodemokratickým liberalismem. Turecký stát má údajně pod kontrolou převažující sunnitské náboženství – pravdou je, že stát
upevňuje náboženství a jeho normy  i v těch sférách společnosti, které byly dávno sekularizovány. (Bohužel ústup od kemalismu se realizoval s požehnáním a pod nátlakem evropskounijních komisařů, jejich vinu na radikalizaci Turecka zhodnotí historie). A v Tunisku např. žena obdrží dvakrát méně v dědictví než její bratr, islám je podle ústavy vládnoucím náboženstvím.

Žádné komentáře: