pondělí 28. března 2016

palmyra

aaaaindependent.co.uk/voices/why-is-david-cameron-so-silent-on-the-recapture-of-palmyra-from-the-clutches-of-isis-a6955406

Obama, Merkelová, Cameron a spol.

    Podle listu the Independent. Nakonec to byla syrská armáda a ruská pomoc, kteří vyhnali islámské vrahy z Palmyry. Minulý týden islámský kalifát zničil desítky životů v Bruselu a měla by tedy panovat radost z největší porážky státu vrahů v Palmyře.
  Nic takového se neděje. Mistři v zločinech tento víkend uprchli z Palmyry a pánové Obama a Cameron mlčí jako ryby a jako hroby, v nichž leží mnoho obětí kalifátu. Když usekli Davovi hlavu, nechal spustit (Cameron) vlajky na půl žerdi, nyní zarytě mlčí.  Vysedí si to (Cameron), říkal John Gorden. Syrská armáda podporovaná Vladimírem Putinem vykopla ty klauny z Isisu a my se neodvážíme to ani pojmenovat -  dobrá práce.
   Když loni padla Palmyra, všichni předvídali, že brzo půjde i Asad. Ignorovali jsme jednu otázku, kterou si i syrská armáda pokládala: „Když Američané tak nenávidí Islámský stát, proč nebombardují jejich konvoje? Když chtějí zničit Isis, proč je nebombardují, když je vidí“? Ptal se mě na to syrský generál, píše britský žurnalista v Independent.  Jeho syn padl při obraně Homsu. Jeho muži byli zajati a usekli jim hlavy v římských ruinách (jakou starost o ně máme), stejně jako mužům, kteří o památky pečovali. Islámský stát konečně tento ďábelský spektakl  pro pobavení sociálních sítí nafilmoval. A my mlčíme.

Žádné komentáře: