úterý 1. března 2016

martin schultz

aaaafninfos.fr/?p=37253

Podvedl. Amnestoval se.

Předseda europarlamentu (EP) Martin Schultz osočil před rokem francouzkou Národní frontu (NF), že využívá  asistenty europoslanců, které platí Unie, k vnitrostranickým aktivitám, ne pouze k aktivitám spojených s evropským parlamentem (EP). Schultz požádal francouzské ministerstvo spravedlnosti, aby to vyšetřilo. Asi byl naveden francouzskou socialistickou ministryní spravedlnosti Taubirou,  aby ji požádal o stíhání NF.
  Bizarní požádání, asistenti poslanců jsou používáni k všemu možnému i nemožnému, často se jedná i o manželsko milenecké vazby europoslanec a asistent. Některé typy asistencí se řeší ve tmě v hotelových pokojích. Např. Schultzova asistentka prokazatelně pracovala v Aachen v cestovní kanceláři sociálně demokratické strany. Během posledního roku vyšetřují francouzští prokurátoři tuto relativně banální záležitost, obvykle ve volebních týdnech, aby poškodili Národní frontu. 
   Došlo i na Schultze. Místopředseda NF a europoslanec   Louis Aliot včera zveřejnil významné odhalení o Martinu Schultzovi. Jak vyplynulo z šetření kontrolní komise europarlamentu  (CONT), Schultz  zneužíval svého postu předsedy EP ke své volební kampani. Podle zprávy měl Schultz  zneužívat prostředky parlamentu k financování své kampaně. Během pěti měsíců 2014 se koncentroval téměř výhradně na předvolební kampaň, cestoval hlavně po zemích ovládaných socialistickými stranami, aby podpořil jejich kampaně. Ve zprávě kontrolní komise se uvádí, že je politováníhodné, že personál europarlamentu byl nepřímo využíván k předvolebních účelům Martina Schultze a jeho partajních kolegů z evropských socialistických stran.
   Luis Aliot požádal jménem své poslanecké frakce, aby byl případ předán evropskému protikorupčnímu úřadu (OLAF) a německým soudům, pod jejichž jurisdikci Schultz spadá.

Žádné komentáře: