neděle 28. února 2016

thomas kruger

Ústřední centrála politického vzdělávání

Politické vzdělávání vyvolávalo v časech bývalých režimů v prostém a normálně myslícím občanovi hrůzu a běs. Stejně jako politická policie. Kam zmizely tyto instituce a neblahé struktury? Nezmizely a dokonce ve Spolkové republice ani nezměnily jméno a jsou velmi pilné. Mají tam i pilnou politickou policii a navíc velmi obávanou.
  Prezident bundescentrály pro politické vzdělání Thomas Krüger v Berliner Zeitung veřejnosti odkryl program této instituce. S perverzitou těch minulých si vůbec v ničem nezadá. Řadu desetiletí otravují on a jemu podobní školský systém ve Spolkové republice s aspirací rozšíření do dalších zemí. Dozvěděli jsme se, že v Sasku se zintenzivní politické vzdělávání, hlavně ve školách.
   Z hovoru na letišti ve Frankfurtu s osvícenou absolventkou katedry historie na hamburské univerzitě, která prorajzovala polovinu světa, se dovíte mnohé o 
variabilitě v kontinentálních snídaních, ale o kultuře a politice těch zemí nic neví. Pokud během hovoru zmíníte Bibli jako zdroj historických fakt o Asýrii, hrubě to odmítne - je pokroková a s Biblí nic do činění. Mohla by se kompromitovat. Prošla dlouholetým politickým vzdělávání Thomase Krügera.
  Bundescentrála politického vzdělávání vám vymýtí z hlavy pravicové názory, kdysi vymítali ďábla, dneska vymítají politické názory. Komunisté s něčím podobným neuspěli, ale bohužel to vypadá, že spolkoví vymítači pomalu, ale jistě uspějí a celé Německo se bude radovat z pokroku a z variability kontinentálních snídaní v Evropské unii.
  "V Sasku jsme mnoho zmeškali, ale ještě není pozdě", říká bundescentralefuhrer Thomas Krüger v Berliner Zeitung. "Musíme se vložit do školního politického vzdělávání. Podle vědecké analýzy Konrad-Adenauer-Stiftung, Sasové velmi zaostávají v politické uvědomělosti ve srovnání s ostatními spolkovými zeměmi". Uvědomělí a politicky pokrokoví jsou ti, kteří se drží za ruce s očima k nebi a úsměvem na rtech a volají: "Společně s německými televizemi a zpěváky a ušlechtilými vůdci a politickými stranami, které vládnou odjakživa to dokážeme".
  A pryč s pravicovou luzou, která nechce ani euro, ani uprchlíky, ani Merkelovou, ani Gabriela a spolubojovníka v ušlechtilosti Junckera osočuje z neschopnosti. Žádná alternativa, žádná změna, politické vzdělávání jim to vytluče z hlavy. Bůh s vámi, Sasíci...

Žádné komentáře: