středa 2. března 2016

kancler

Bez komedií

   Rakouský kancléř Faymann včera na zasedání vlády: „Když Německo tak moc uprchlíky chce, má možnost je dopravovat přímo do Německa z Turecka nebo Atén“.
  Rakouský list Kronen Zeitung, blízký kancléřově srdci to překládá čtenářům explicitněji. Milá CDU, milá Andělo Merkelová – miliony válečných a ekonomických imigrantů čekají - dej jim školy, financuj je dlouhé roky a integruj je do německé společnosti. A to všechno bez komedií a jednoduše: letecký most z Turecka a z řeckých ostrovů přímo do vašeho ráje. Nedělejte z Rakušanů, Slovinců, Čechů, Slováků, Maďarů, Srbů a Makedonců nenávistné strážce hranic na cestě do vašeho multikulti hiphop ráje.
   List Kronen Zeitung je velmi konstruktivní, což může být velkou pomocí rozplizlostí a pohodlností paralyzované německé spolkové vládě: „Milí němečtí fanoušci kancléřky Merkelové, ve státním rozpočtu máte dost peněz a dlouhodobé nasazení Airbusu Lufthansy  A380 vše vyřeší, jeden let pro 526 uprchlíků, pět letů denně a během pár měsíců bude ve vašem ráji další milion.  Win- win- situace, všichni vyhrajeme a žádné scény na hranicích a ve vašich televizích. Kancléřka nadějně zamává po Nobelově ceně, uprchlíci se budou mít v Německu dobře  s patřičným zaopatřením (minimálně do doby než zvítězí ve volbách Alternativa pro Německo), ušetří se jim tisícikilometrová štrapác a my v Rakousku se budeme snažit integrovat těch 90000, co nám sem Merkelová pozvala. List nakonec doufá, že kancléř Faymann tento idylický plán přednese na zasedání evropskounijní rady 7. března.

Žádné komentáře: