neděle 20. března 2016

blum

Blüm  aneb co je to pravda

   Místopředseda CSU, bavorské odnože CDU, která si pořád ještě uchová flér tradiční evropské konzervativní strany,  vyzval křídlo Merkelové, aby odešlo z CDU a přidalo se k zeleným nebo sociálním demokratům. Bylo by to čestnější než lavírování mezi formální fasádou CDU a ideologickou příbuzností křídla Merkelové se zelenými a socialistickými radikály.
  Stařec Norbert Blüm z CDU, bývalý předseda CDU ke křídlu Merkelové patří a je její oporou. V německých televizích byl viděn a hojně propagován, jak korzuje v  Idomeni podél rádoby válečných uprchlíků.  A vyjadřuje se. To byl hlavní důvod jeho cesty, mohl sice zůstat ve své vile a televizní režie by to zaranžovala i bez Idomeni. Neřekli mu to včas, už byl na cestě.
   A s jakou pravdou přišel tento německý génius? Uprchlíci  měli zůstat v první zemi Schengenu, kam vstoupili a tam žádat o azyl. Podle
Blüma to prý bylo Maďarsko, ale Viktor Orbán je poslal do Německa. Tyto nesmysly a lži opakovala německá média řadu dní. Špinit Maďarsko a Orbána  je v německé propagandě  jeden z klíčových bodů, asi za to berou prémie.
   Vyjádřil se k tomu maďarský velvyslanec v Berlíně Peter Györkös. Maďarsko nikoho nikam neposílalo. Migranti si Německo vynutili. To viděla celá Evropa, jakýkoliv pokus Maďarů migranty registrovat a umístit v uprchlickém táboře se setkal s nenávistným odporem aplaudovaným
Blümem a jeho mediálními kumpány. A další Blümova lež, Maďarsko není první země Schengenu, kam imigranti vstoupili, ale je jí Řecko.
   Blümův kumpán ve lžích a nenávisti vůči opozici, ministr německé justice Maas z SPD: „Maďarsko nedalo imigrantům vodu a chléb. Orbán je chtěl evakuovat násilím“. Nesmysly tohoto polointeligenta nemají už racionální formu a tudíž těžko co k nim dodat.  Přesto se o to maďarský velvyslanec pokusil. 400000 lidí přešlo Maďarskem než se vládě podařilo obnovit zákonnost a uzavřít hranice. V místech určených pro imigranty se jim dostalo veškerého zaopatření. Na dálnicích a na nádraží v Budapešti  se nic nedistrubuovalo, žádná mezinárodní norma to nepředepisuje.
   Maďarský velvyslanec citoval Willyho Brandta: „Před fakty bychom měli mít respekt“. Je to totiž předpoklad vzájemného respektování. V Německu to ovšem nemůže velvyslanec očekávat, vládne tam primitivní lež Maasova a Blümova typu.

Žádné komentáře: