středa 16. března 2016

afd

AfD versus Merkel & spol.

   Ve třech spolkových zemích se konaly volby do zemských parlamentů. Alternativě pro Německo (AfD) se podařil obrovský průlom ve všech třech spolkových zemích. Velké ztráty všech stran vládnoucího systému. Symptomaticky se vyjádřil jeden volič v Bádensku: „Jedná se o historickou volbu – mezi AfD a všemi ostatními, kteří z jakýchsi pseudohumánních důvodů hodlají zničit vlastní zemi a z Němců udělat obslužný personál pro miliony imigrantů“.
  Merkelová se vyjádřila, že to nezmění její ušlechtilou politiku k imigraci a všechno ještě ďábelským způsobem urychlí. V německé hře na demokracii vládnoucí hrůzu hlas lidu moc nezajímá. V digitálním věku má mediálně mocenská struktura dost prostředků, aby si vynutila pokračování – sebe sama. Rozhodovací mechanismy sklerotické vládnoucí struktury nejsou již zdaleka efektivní. Jsou korumpované korporativním systémem peněz, vedením politických stran na různých úrovních, manažerských skupin polostátních podniků a podivných investorů z arabského zálivů. Ne na posledním místě vstupuje do této mocenské struktury klientelistická síť placených neziskových organizací, které jsou úderných předvojem stranických aparátů.  Mocenská a mediální pseudoelita se neobměňuje.
   V reakcích na volební vítězství alternativy, do televizních debat v státních televizích se pozve zástupce AfD, v hodinovém pořadu mu moderátoři téměř nedají slovo. Sociální demokrati, zelení, CDU opakují dál své bláboly o ušlechtilosti sebe sama. V pořadu ARD, ministryně obrany Ursula Leyen, nejen viditelně neschopná, ale ubohá na svém postu, plagiátorka diplomní práce (už se tím ani netají) sdělí za souhlasného úsměvu moderátorky a zaranžovaného publika, že vlastně Merkelová zvítězila. Tato duchovně chatrná ministryně dál sdělí publiku, že přece AfD nemůže normální člověk volit, prý listovala jejich programem a našla tam, že diskriminují muže. V domácností u dětí program AfD, jaký zločin, dává přednost ženám. Ministr ekologie spolkové země Schleswig-Holstein Robert Habeck, agresívní zelený levičák, taky listoval v programu a dovíme se, že AfD je placena monopoly. A důvod? Prý chce obnovit jaderný program, který ušlechtilá vůdkyně Merkelová zavřela – jaderné elektrárny mají být výmysl nenáviděných monopolů. Velký objev zeleného polointeligenta, místo fyziky na střední škole absolvoval kurs čištění klecí v zoologické zahradě. Vysvětlování místopředsedkyně AfD von Storch o tom, že to zvýšilo cenu elektrické energie a slunce až tak silně v Německu nepraží, aby to stačilo pohánět klimatizace kanceláří strany zelených, moderátorka se podivně zavrtí a ukáže na velký monitor na protější stěně  - ženy před stany na makedonské hranici u kotlíku pravděpodobně se skopovým. Vrátit se k tématu. Místopředseda SPD Stegner, brutální a nenávistný sekerník, kterého režie posadila vedla von Storch, zahřímá o štváčích a nenávisti AfD k velkému duchovnímu potenciálu černochů v Kongu. Von Storch si nenápadně kryje obličej, neboť místopředseda v oprávněném odporu k AfD hodlá místopředsedkyni udeřit –  ne, nakonec tak tak, ale tentokrát ji nepotrestal. Brzo i jeho definitivně potrestají voliči a vrátí se k původní profesi drtiče kostí ve velkovýrobně kostní moučky u Lubecku.
   V jiné postvolební hodinové televizní debatě by divák mohl očekávat, že přítomný spolupředseda AfD a velký vítěz voleb v Bádensku-Wurttembersku, profesor Meuthen  bude v centru zájmu moderátora. Není. Hodinu žvaní přitroublý moderátor s ministrem Altmaierem, poskokem  Merkelové  a předsedou poslanecké frakce SPD v Bundestagu Oppermannem. O čem – o ničem, o tom co všichni vědí, že tato veřejná televize a on sám jsou servilními služebníčky vládnoucího režimu. A profesora Meuthena se tento televizní blb na závěr hodinové debaty zeptá na jednu větu předsedy mládežnické organizace AfD z Bádenska,  vytrženou z kontextu facebooku - poněkud tvrdší vyjádření mladíka k silvestrovskému řádění imigrantů v Kolíně. Neuvěřitelný způsob trávení volebních volebních výsledků v německých médiích.               
    Rakouský list der Standard píše, že je podivné, že Merkelová je po volební porážce ještě stále u moci. Dlouhé roky probíhá v Německu deratizace všeho pravicového, napravo od CDU/CSU je vysoká stěna. CDU samotná se proměnila v levicově liberální stranu sociálně demokratického typu. AfD v neděli prolomila tuto stěnu, národní a pravicová a též prolidová politika má oprávnění.
    Podle rakouského Kurieru Merkelová ztroskotala ne celé čáře a měla by odstoupit.

Žádné komentáře: