pátek 26. února 2016

oxford

Proč levice nenávidí židy?

   Profesor umění a historie Simon Shama  se ve Financial Times zabývá kořeny levicového antisemitismu. Mnozí levicoví  studenti mají problém s židy, napsal Alex Chalmers v rezignačním prohlášení na předsedu univerzitního oxfordského studentského spolku "Labour Club", který je největším v Británii.
  Klub hlasoval pro pomatenou akci Týden izraelského apartheidu. Chalmers řekl, že nenávistné postoje  členů klubu se staly jedovatými. Pro žida  užívají i členové výboru klubu  terminus "Zio" z terminologie Ku Klux Klanu,  běžně vyjadřují solidaritu Hamasu a netají nenávist k židům. Velké procento levicových v Oxfordu má mentální problémy s židy.
   Levicová kritika izraelské vlády má pravidelnou mutaci - stát Izrael nemá právo na existenci.  Levičáci hlásají, že politika britské vlády je ovlivněna židovskými penězi a židovskou konspirací.  Starosta Bradfordu George Galloway deklaroval v r. 2014, že město Bradford je "Izrael free zone". FT píše, že v časech, kdy francouzští židé mají strach si vzít na veřejnosti jarmulku, kdy se strhávají plakáty připomínající holocaust atd., sílí demagogické a nenávistné útoky i v Británii.  Proč se v Británii bojkotují izraelští akademici, ale organizátoři těchto bojkotů jsou neteční k brutálnímu režimu v Saudské Arábii? Proč je jejich nenávist tak selektivní? Proč tak nenávidí židy? V Oxfordu (Všichni velcí, kteří tam něco znamenali, byli židé).  Na jedné straně hořekují nad údajným utrpením Palestinců, ale to, že židé jsou dennodenně vystavováni vražedným útokům ve svých městech v Izraeli, proti tomu neprotestují.   
    Trochu lekce z historie. Loni byl izraelský Palestinec Raed Salah z Hamasu pozván jako "velmi čestný občan" vůdcem Labour party Jeremy Corbynem do parlamentu. tento Palestinec prohlásil, že židé používají krev pro těsto na chleba. Vůbec mnozí  z Corbynova okolí excelují v antižidovské nenávisti - popírají holocaust a velebí protiizraelské teroristické organizace. Podle listu the Telegraph, Corbyn hovoří o Hamasu a Hezbollah jako o přátelích během parlamentního zasedání. Velmi povedený vůdce britské Labour Party.      
   Karel Marx charakterizoval judaismus jako kult mamonu - netušil, že jeho učení bude dobré myším v archívních sklepech a judaismu bude bůh žehnat. A další "velcí" Fourier, Proudhon, Bakunin - židě sají krev doslovně nebo v ekonomickém procesu. Kdysi se židům vyčítal tradiční způsob života, nyní se prý tak dovedně integrovali, že jsou k nepoznání. Mnozí "osvícení" socialisté tvrdili, že emancipace židů byla obrovská chyba.
  Marxův přítel a editor Moses Hess pochopil, že socialistická revoluce v ničem židům nepomůže, dovodil, že pouze jejich vlastní sebeurčení je může ochránit od fobií jak politické pravice, tak levice. Moses Hess byl prvním sionistou.
  Židovsko-arabská válka v čtyřicátých letech dvacátého století měla nepopiratelně pro Palestince nepříjemné důsledky - ale 700000 židů bylo brutálně vyhnáno ze svých domovů v islámském světě. Charakterizovat Izrael jako koloniální anomálii je lež - židé žili v Palestině celou historii, v 16. století existovaly v Galilei kabalistické komunity, koncem 19. století byla v Jeruzalémě židovská většina atd.
  Militantní perverzní energie levičáků se po rozpadu Sovětského svazu a zmizení vlivu samotného marxismu koncentrovala na plození antizraelských lží.

Žádné komentáře: