pátek 5. února 2016

konrad adam

H Maas

   Vyzáblý, nepříjemně vypadající socdemokratický aparátčík ze Sárska Haiko Maas, který se došplhal až na na post ministra spravedlnosti. Ke  spravedlnosti má daleko nebo spíš má blízko k pojetí spravedlnosti, které platilo v Německo v obdobích neblahé minulosti. Tento autoritativní levičák a deformátor práva  je hlavním symbolem německé degradující demokracie.
  Co o něm napsal Konrad Adam, publicista, dlouholetý "Feuilleton" redaktor ve Frankfurter Allgemeine, což je v Německu asi totéž jako v jiné zemi být členem akademie věd. 
    Maas se cítí povolán. Vláda porušila právní řád? Ne, Maas to otočí, druhá strana je nebezpečím pro právní stát. Oni kritizují vládu, i když jsou to slovutní němečtí právníci -  podle Maase jsou to žháři. Jak je to možné? Říkají, že stát bez hranic neexistuje. Říkají, že každý státní útvar bez výjimky má hranice. A též EU jako společenství nárokující si státní strukturu musí chránit své hranice. A pokud EU nechce nebo nemůže chránit společné hranice, musí tak udělat každý stát.

 Překvapeni humanitární maskou autoritativního režimu Merkelové, začínají Poláci, Dáni, Rakušané a Francouzi hlídat své hranice. Ne tak Německo. Aby to zdůvodnil, odvolává se Maas na výjimečnou situaci. Ta trvá již od počátku podzimu. Vyjímka se  stala pravidlem. Státy, které odmítají muslimské imigranty Maas očerňuje - odvolává se na jakási základní práva. Ta ale budou zničena, pokud se Evropa otevře náboženství, které vidí v ženě nižšího tvora. Změna náboženského vyznání se trestá smrtí.  O právních záležitostech rozhoduje mulla.  V této situaci je odpor znakem toho, že právo se bere vážně. Seriozněji než si Maas myslí. Má divné pojetí právního státu. 43krát se diskutovalo v Bundestagu o imigrantech a vláda zde dostala mandát, tvrdí Maas. Jako by stačilo pro jakékoliv protiprávní jednání vlády  posvěcení Bundestagem. O imigrantech musí rozhodnout vláda, ale podle práva a zákona.
   V dopise svému nástupci James Madisonovi  velký prezident Thomas Jefferson vyslovil obavy o diktátu zákonodárců, a končil "tyranie vlády též přijde, trochu později". "V Německu k tomu očividně došlo", končí Konrad Adam.

Žádné komentáře: