pátek 8. ledna 2016

spiegel augstein

a.jungefreiheit.de/kultur/medien/2016/jakob-augstein-verharmlost-koelner-sex-attacken/

Trochu polechtat..

Silvestr v Kolíně, pár polechtání a je z toho národní tragedie: Jakob Augstein.
Kdo je Augstein? Zdědil balík akcií der Spiegelu, za část nabytých milionů koupil týdeník der Freitag a hlásá tam i ve Spiegelu politickou korektnost. Je jejím šampionem a organizátorem. Z  úspěšného týdeníku s dlouhou tradicí   vyhodil vedoucí žurnalisty a udělal z něj banální hlásnou troubu vládnoucích politických stran. Liberalismus si evidentně plete s totalitarismem.

  A co je ještě dál? Velkým antisemitou, ale to je nerozlučně spjato s politickokorektní hrůzou. Na seznamu Wiesenthalova centra je zmíněn mezi prvními patnácti antisemitskými přečiny minulého roku. Není to poprvé, o jeho antisemitismu si můžeme přečíst už i vědecké studie. Antisemitistů v Německu je mnoho a nic se o nich nepíše, proč tedy právě o něm? Je vlivný svým dědictvím, má moc, která je hrůzná - moc nebezpečné propagandy, která se halí do liberálního hávu. Dokonce píše, způsob jeho psaní připomíná absolventa nižšího gymnázia na berlínské periferii. Ale má sloupec ve Spiegelu.
  Ve svém sloupci napsal: "Nenávistní Němci, trochu stoupne počet imigrantů a hned naroste jejich nenávist".
Na to odpověděl docela vtipně spisovatel Akif Pirinçci, který se musí před politickokorektními snad přímo skrývat:
    Milionář Augstein, hvězda levicově zelených nonstop talků v státních televizích  říká: "Všichni ti, kteří u nás hledají útočiště, co mají dělat? Kdo se o ně stará?  My jsme se na chudáky uprchlíky dobře nepřipravili".
   Kdo je to "my"? Milovníci perigord-white-gold šampaňského z vilového gheta Augsteinovy provenience? Nebo němečtí občané, kterých se nikdo neptal a nastěhoval do okolí jejich domů  africké drogové dealery. A konečně Jakube, když jsi viděl tu masu příchozích, kolik svých milionů jsi jim věnoval a též těm šestiletým zahaleným dívkám, které jsi též viděl.  Ale panu milionáři se nejedná v podstatě o uprchlíky, ale o nenávist k svým krajanům, kteří už museli přijmout tolik cizinců, že někde se už vůbec německy nemluví. Ale on hraje golf a chlubí se, jak umí psát. A až Německo úplně zmizí, kde bude žít. Jasné. Na Côte d'Azur.
  A čím se proslavil hobby-žurnalista a dědic velkých peněz  včera večer? Svými twittery, na nic jiného by ani neměl, pokud by neměl dědictví po nevlastním otci ve Spiegelu. A jeho zvratky jsou opravdu hrozné.

"Opilí, sáhnou ženským po šaty, nic na tom není.."
"Pár opilých cizinců a je z toho civilizační tragedie"
atd...

K jeho twitterům:
Thorsten Alsleben, jednatel podnikatelského svazu: ignorujme Augsteinova média.
Philip Plickert, žurnalista:   slabomyslný.
Christopher Vogt, politik, FDP: styď se
Matthias Matussek, z die Weltu propuštěný komentátor, údajně pro polickou nekorektnost: protože jsem se snažil pravdivě popisovat realitu, propustili mě. Augstein preferuje falšování reality, nikdo ho nevyhodí.

Žádné komentáře: