sobota 23. ledna 2016

mikl leitner

Johanna Mikl-Leitner,

rakouská ministryně vnitra, působí již delší dobu na rozplizlé evropskounijní politické scéně  jako hlas jiného světa - hlas rozumu. Na nekonečné bláboly Junckera, Merkelové a dalších unijních, německých aj. politruků o nemožnosti možnosti něco s imigrační lavinou udělat, odpovídá ministryně jednoduchým a rychle realizovatelným  návrhem řešení.
  Unijní komedie různých úrovní, které vychází z předpokladu, že evropská veřejnost se propadla do úplné debility a jejichž výstupem je navýšení kapacity Frontexu, aby se líp hlídaly hranice ve smyslu ještě hladšího transferu lidí do Evropy, aby se vůbec nikdo nemusel utopit. Ještě před časem řecký ministr obrany Kamenos prohlašoval, že pokud by  tomu Evropská unie nebránila, řecká marina zastaví bez problému lodi s imigranty u tureckého pobřeží. Nyní ale levičácká řecká vláda tvrdí něco jiného, imigranty hromadně dopravuje na makedonskou hranici, aniž by Řecko vyvinulo minimální úsilí a zabránilo přístupu imigrantů na své území. Logicky by mělo opustit Schengen.
   Rakouská ministryně vnitra to komentovala ve  "Welt am Sonntag": "Pokud nějaký stát schengenského prostoru neplní dlouhodobě své povinnosti a řecká vláda nic pro ochranu své hranice s Tureckem nedělá, mělo by se diskutovat o dočasném vyloučení Řecka ze schengenského prostoru. Je pověrou, že řecko-turecká hranice se nedá střežit. Řecká marína je nejsilnější v Evropě, může kontrolovat migrační vlnu". Tolik lidovecká ministryně, urychleně by měla vystřídat ve funkci neschopného Junckera, aby se už konečně něco vyřešilo.    

Žádné komentáře: