úterý 15. prosince 2015

do ráje

a.aif.ru/politics/world/ohota_na_ray_kak_imenno_arabskie_bezhency_popadayut_v_evropu

Cesta do ráje s Junckerem a Merkelovou

    Ruské Argumenty i Fakty se zabývají situací ve východním Středomoří, žurnalista Georgij Zotov monitorující situaci  konstatuje, že imigrační lavinu už nikdo nezastaví.  Ještě v červnu v utečeneckých lágrech v Turecku existoval nějaký řád, existoval systém ochrany táborů a to jak bezpečnostní tak např. i zdravotní. Žurnalista píše, že první co se příchozí ze Sýrie ptá když překročí hranici, kudy vede cesta do ráje s Merkelovou, do Evropy. Islamisté začali podle svědků imigraci do Evropy organizovat. Autobusy s jejich ochranou vozí lidi přímo na turecké hranice.
  Proč najednou našli v imigraci takové zalíbení? Žurnalista píše, že je to jasné. Zhruba polovina těch mladých mužů si  právě oholila bradu. Na turecké hranici si Turci před nedávnem nechávali zaplatit za převod evropských islamistů do Sýrie, nyní kvete opačný byznys.  Distribuují  se tam dokumenty, dostanete foto vašeho zničeného domu, písemné svědectví o tom, že jste byl vládou perzekvován, popř. že prcháte z  basy.
    Za cestu do Maďarska se  zjara platilo 10000 dolarů, v červenci  600 dolarů. Nyní bezplatně. Pro přesnost, žurnalistovi to říká oficír turecké policie. Desítky verbířů prochází tábory a přesvědčují lidi k cestě do Evropy. Kdo je platí, to nikdo nezkoumá, ale je veřejným tajemstvím, že za tím skrývá transfer bojovníků IS do Evropy.  Utečenci jsou autobusy přepravováni na turecké pobřeží a během noci vyplouvají s nimi stovky lodí na řecké ostrovy, je to pár kilometrů.  Žádná hraniční stráž, žádná kontrola. Jeden z tureckých hraničních důstojníků říká, že řadu let Evropa ničím nepomohla, to tu žili  tři miliony žen a dětí.  A nyní otevřela náruč. Utečence zajímá pouze Německo nebo Švédsko. 
  Důstojník turecké policie, který řadu let monitoruje utečence říká, že pokud dřív přicházeli utečenci, Kurdové i Arabové, byli zubožení,  nyní přichází dobře oblečení mladí muži, s mobilními telefony, s penězi. Je to velmi podivné. Můžete zde potkat Súdánce, Jemence, Afghánce, všichni se vydávají za Syřany.  
   Operace Sofie, kterou s halasením zahájila před pár týdny Evropská unie proti převozníkům lidí, je směšná. Transfer se nezastaví ani na minutu. Kdo by předvídal před pár léty jak skončí arabské jaro, které na počátku vyzbrojili jak USA tak Evropská unie.

Žádné komentáře: